23 films om naar uit te kijken in 2016 – deel 2

Het is alweer bijna juli, wat natuurlijk betekent dat we halverwege het jaar zijn! Het afgelopen halfjaar hebben we flink wat leuke films kunnen zien in de bioscoop, maar het einde is gelukkig nog niet in zicht. Dit zijn 23 films om de aankomende maanden naar uit te kijken.

The Legend of Tarzan

Het verhaal: In het nieuwe actie-avontuur The Legend of Tarzan, speelt Alexander Skarsgård het legendarische personage van bedenker Edgar Rice Burroughs. Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Waltz). Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.
Waarom:
The Legend of Tarzan is geen oorsprongsverhaal, al zien we wat flashbacks naar Tarzan’s verleden de film zal niet het originele verhaal volgen. Een grote gok tussen alle Disney live-action remakes, maar ik denk dat de film ons positief zal verrassen. Daarnaast is het lichaam van Alexander Skarsgård natuurlijk ook het kijken waard. 😉
Release datum: 
7 juli

The Purge: Election Year

Purge: Assassins

Het verhaal: The Purge: Election Year is het nieuwe angstaanjagende en gruwelijke hoofdstuk over de jaarlijkse ‘Purge’ (Zuivering), in het leven geroepen door de ‘New Founding Fathers of America’. Twaalf uur lang zijn opnieuw alle misdaden in de Verenigde Staten toegestaan. Dit jaar begint echter ook een anti-Purge movement, onder leiding van senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell). Al zijn er wat Amerikanen met haar eens, er zijn ook flink wat mensen die het niet met haar eens zijn, waardoor de Purge van dit jaar een flinke nachtmerrie zal zijn. Gelukkig krijgt ze de beste bescherming mogelijk, dankzij Leo Barnes (Frank Grillo).
Waarom:
Al vind ik dat de vorige twee films in deze reeks matig, het potentieel blijft groot en daardoor zal ik alle delen kijken die ze uitbrengen. Het idee achter The Purge vind ik een van de betere ideeen die we in horrorfilms gezien hebben van de afgelopen tijd. Of dit derde deel wél mijn verwachtingen waar kan maken? We zullen het zien.
Release datum: 
7 juli

The Neon Demon

Het verhaal: Met The Neon Demon vertelt Nicolas Winding Refn een horrorsprookje waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar verraderlijke cocktail opleveren. Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft. Na Drive (waarvoor Refn genomineerd werd voor een Oscar®) en Only God Forgives komt de regisseur opnieuw met een unieke film die genregrenzen opzoekt en nog lang nazindert. In Elle Fanning vindt Refn een nieuwe muze. Naast haar zien we Abbey Lee, Keanu Reeves en Christina Hendricks. Als het om schoonheid gaat is niemand te vertrouwen. Beauty isn’t everything. It’s the only thing.
Waarom:
Ik moet eerlijk bekennen dat ik The Neon Demon alleen van naam ken, de trailer heb ik nog niet gezien maar ik heb goede verhalen over de film gehoord. De film komt van de regisseur van Drive en Only God Forgives dus dan weet je dat je wat bizars te wachten staat, en met zo’n cast is de film zeker het kijken waard.
Release datum: 
14 juli

Star Trek: Beyond

Star Trek Beyond

Het verhaal: De crew van de Enterprise, bestaande uit o.a. Captain Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Uhura (Zoe Saldana), Bones (Karl Urban), Scotty (Simon Pegg) en Sulu (John Cho), verkent de verste uithoeken van de ruimte in de nieuwe bioscoopfilm Star Trek Beyond. Hier krijgt de bemanning te maken met een mysterieuze nieuwe vijand die de Federatie zwaar op de proef stelt. Star Trek Beyond is het lang verwachte nieuwe deel van de populaire Star Trek franchise, gecreëerd door Gene Roddenberry. Het derde deel is opnieuw geproduceerd door J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens) en is geregisseerd door Justin Lin (Fast Five, Fast & Furious 6).
Waarom:
Zelf ben ik geen Trekkie (doe mij Star Wars maar 😛 ), maar ik kan me voorstellen dat Star Trek fans na drie jaar wel toe waren aan een nieuw deel van de saga! 
Release datum: 
21 juli

Lights Out

Het verhaal: Van producent James Wan (regisseur The Conjuring) komt een verhaal over een onbekende angst die schuilt in het donker. Toen Rebecca (Teresa Palmer) haar ouderlijk huis verliet, verwachtte zij ook haar angsten uit haar kindertijd achter te laten. Tijdens haar jeugd was ze nooit helemaal zeker wat wel en wat niet echt was, zodra de lichten uit gingen.. Nu ervaart haar kleine broertje Martin (Gabriel Bateman), dezelfde onverklaarbare en huiveringwekkende gebeurtenissen, welke haar vaak wakker hebben gehouden. Een angstaanjagende entiteit met een mysterieuze connectie met haar moeder Sophie (Maria Bello), duikt opnieuw op. Maar deze keer, naarmate Rebecca dichter bij de waarheid komt, valt niet langer te ontkennen dat al hun levens in gevaar zijn zodra de lichten uit gaan. Lights Out is het speelfilm regiedebuut van David F. Sandberg. James Wan, Lawrence Grey en Eric Heisserer hebben de film geproduceerd, met Walter Hamada, Dave Neustadter en Richard Brener als uitvoerend producenten.
Waarom:
Ten eerste al omdat James Wan betrokken is bij deze film, de beste man staat natuurlijk bekend om zijn film die nu draait, The Conjuring 2, maar hij heeft ook veel andere favoriete horrorfilms geregisseerd zoals Saw en Insidious. Al is hij dit keer niet de regisseur, dat hij erbij betrokken is geeft mij veel hoop. Daarnaast speelt het in op een grote angst van mij, namelijk de duisternis en wat hierin verstopt kan zijn. Als er plots een clown uit komt springen dan kun je mij onder de stoel vinden.
Release datum:
21 juli

Mike & Dave need Wedding Dates

Het verhaal: De hard feestende broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) plaatsen een online advertentie om de perfecte dates (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen duo.
Waarom:
Anna Kendrick. Adam DeVine. Aubrey Plaza. Zac Efron. Do I need to say more?
Release datum:
28 juli

The Secret Life of Pets

Het verhaal: Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.
Waarom:
Misschien ben ik wel een crazy cat lady, hoor, maar dit is toch wel dé film die al mijn vragen gaat beantwoorden op een hilarische manier. Nou zal het me niet vertellen wat de som van 353452 is, maar wel wat mijn kat uitspookt als ik niet thuis ben. The Secret Life of Pets zal daardoor leuk zijn voor jong en oud.
Release datum:
3 augustus

Suicide Squad

Het verhaal: Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan. U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.
Waarom: SKWAAAAD!
Suicide Squad is een film waar ik al naar uitkijk sinds het bekend werd dat er een film van zou komen. Met een selectie van de meest gestoorde personages die voor de overheid moeten werken weet je al dat het een dolle rit gaat worden. Ik ben benieuwd naar Leto’s Joker, maar kijk vooral uit naar mijn favorieten Harley Quinn (Margot Robbie) en Captain Boomerang (Jai Courtney)!
Release datum: 
4 augustus

Bad Moms

Het verhaal: Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op. Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith), die Amy niet kan uitstaan. Een hilarische komedie over vrouwen die zichzelf opnieuw ontdekken, van de schrijvers van The Hangover hitserie.
Waarom:
Hoe lang geleden is het wel niet sinds we Mila Kunis in een komedie zagen? Wat mij betreft té lang geleden.
Release datum:
4 augustus

Café Society

Het verhaal: New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeite heeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van de familie, verlangt Bobby Dorfman naar verandering van omgeving. En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaan beproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom, een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd, maar helaas heeft het meisje al een vriend. Bobby neemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.
Waarom:
Ik zal eerlijk bekennen dat ik nog geen enkele Woody Allen film heb gezien, maar dankzij deze cast zal daar een verandering in komen. Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively. Allen namen waarvoor ik wel naar de bioscoop zou gaan.
Release datum:
11 augustus

War Dogs

Het verhaal: War Dogs is de nieuwe actie komedie van regisseur Todd Philips, met in de hoofdrollen Oscar®genomineerde Jonah Hill en Miles Teller. Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers, (Hill en Teller) die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid.

Waarom:
Ik heb zo’n gevoel dat War Dogs net als The Wolf of Wallstreet zal gaan. Lekker makkelijk rijk worden, een groot ego hierdoor krijgen en er vervolgens voor zorgen dat alles naar de klote gaat. Ik hou er wel van, ook hou ik van de twee hoofdacteurs, Jonah Hill en Miles Teller. Dat Bradley Cooper ook een rol in de film heeft helpt natuurlijk ook wat.
Release datum: 
18 augustus

The Space Between Us

Het verhaal: Maak kennis met Gardner Elliot: de enige mens die nog nooit op aarde is geweest. Gardner verloor zijn moeder zestien jaar geleden bij zijn geboorte. Zijn moeder was één van de eerste astronauten die afreisde naar Mars om daar een nieuwe kolonie op te zetten. Als wees op een vreemde planeet groeit Gardner in het geheim op tussen de onderzoekers, met weinig contact met de mensheid op aarde. Terwijl hij op zoek gaat naar informatie over zijn biologische vader wordt hij via een chatprogramma verliefd op de mooie Tulsa, een eigenzinnig meisje uit Colorado. Als hij eindelijk de kans krijgt naar Aarde af te reizen wil hij niks liever dan haar opzoeken. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven.
Waarom: 
The Space Between Us ziet er nu al uit als een tearjerker in the making. Asa Butterfield is een geweldige acteur die zo’n heftige rol zeker op zich kan dragen, en ook Britt Robertson is een upcoming ster die het kijken waard is.
Release datum:  
18 augustus

Sausage Party

Het verhaal: Hun hele levens kijken de producten in de supermarkt ernaar uit om gekocht te worden en de weide wereld in te gaan. Als een groep gekochte producten er echter achter komen dat ze niets meer gaan zien dan de binnenkant van monden starten ze een missie om de andere supermarkt producten te waarschuwen voor hun komende dood.
Waarom:
Een paar van de stemmen die je te horen krijgt zijn onder andere die van Seth Rogen en James Franco, ik denk dat dit toch wel genoeg zegt over wat voor een soort film Sausage Party zal zijn. Er zijn genoeg mensen die er niet van houden, maar ik wel, al moet ik toegeven dat ik eerst dacht dat Sausage Party een kinderfilm was. LET OP: DAT IS HET DUS NIET. Al werd de trailer wel voor een paar onfortuinlijke kinderen laten zien in Amerika.. Oeps!
Release datum:
8 september

Bridget Jones’s Baby

Bridget Jone's Baby

Het verhaal: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…
Waarom:
Bridget Jones is eindelijk weer terug, alleen is ze nog steeds hopeloos single. Ach ja, dat is natuurlijk de reden waarom we graag naar haar kijken. Dit keer keert Hugh Grant helaas niet terug, maar daarvoor in de plaats krijgen we McDreamy. Hubba, hubba.
Release datum: 
15 september

Florence Foster Jenkins

05701 Florence Foster Jenkins - Photo Nick Wall.NEF

Het verhaal: Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.
Waarom:
Over Hugh Grant gesproken, ik heb ‘m gevonden! Ik kan niet de enige zijn die een Oscarnominatie voor Meryl Streep verwacht na het zien van de trailer voor Florence Foster Jenkins. Ze doet het namelijk weer uitstekend!
Release datum: 
22 september

Nerve

Nerve

Het verhaal: De ijverige middelbare scholier Vee Delmonica (Emma Roberts), heeft genoeg van een leven aan de zijlijn. Onder druk van haar vrienden besluit ze één keer mee te doen aan het populaire online spel Nerve, een ‘truth or dare’ spel. Wat als een onschuldig spelletje begint, ontpopt zich tot een sensationeel spel wat steeds gevaarlijkere vormen aanneemt en waar de inzet alsmaar hoger wordt.
Waarom:
Eigenlijk was het zien van Emma Roberts en Dave Franco genoeg om mij over de streep te trekken, maar het daadwerkelijke verhaal van de film maakt mij razend enthusiast. Weer eens wat nieuws!
Release datum: 
22 september

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Het verhaal: In Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children ontdekt Jake een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij aanwijzingen ontdekt hij een geheim toevluchtsoord: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als Jake kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven, realiseert hij dat veiligheid slechts een illusie is. Er schuilt gevaar in de vorm van krachtige, verborgen vijanden. Jake moet uitzoeken wie er echt is, wie hij kan vertrouwen en wie hij werkelijk is. Geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Charlie and the Thocolate Factory, Alice in Wonderland). Gebaseerd op de bestseller van Ransom Riggs, in Nederland uitgebracht als De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.
Waarom:
Met Tim Burton als regisseur weet je wel zeker dat dit een film gaat zijn waarin je je ogen uitkijkt.
Release datum:
29 september

Don’t Breathe

Jane Levy

Het verhaal: Als een groepje vrienden inbreekt bij een rijke blinde man denken ze dat het een makkelijke klus gaat worden. De man zelf heeft echter een bijzondere manier om met inbrekers om te gaan. Namelijk door ze op te sluiten in zijn wereld, een duistere wereld.. Zijn kelder. 
Waarom:
Eindelijk weer eens een horror/thriller in de bioscoop waar geen spoken aan te pas komen! Ook Don’t Breathe speelt in op de angst voor het donker, maar dan op een hele originele manier.
Release datum: 
29 september

The Girl on the Train

Het verhaal: In The Girl On The Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit.
Waarom: Het gelijknamige boek waarop The Girl on the Train is gebaseerd heb ik zelf niet gelezen, maar Emily Blunt is een geweldige actrice en de trailer wist mij genoeg te boeien om nu al naar de film uit te kijken. Ik kan het mis hebben, maar ik verwacht toch een heuse plot twist a la Gone Girl dankzij de trailer.
Release datum: 6 oktober

Inferno

Het verhaal: Inferno is de nieuwe spannende thriller van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code), gebaseerd op de meest recente bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks. In Inferno wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen. De jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) helpt hem zijn herinneringen terug te krijgen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.
Waarom: 
Inferno is het derde deel uit de reeks gebaseerd op de boeken van Dan Brown. De vorige twee delen waren wat mij betreft zeer geslaagd, en ik ben nu al benieuwd welke twists Inferno zal bevatten.
Release datum: 
13 oktober

Fantastic Beasts and where to find them

Het verhaal: Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.
Waarom:
Ik denk dat elke Harry Potter fan sinds het eindigen van de reeks weer uitkeek naar enig nieuws over een vervolg of spin-off, al is het maar om terug te kunnen keren naar de magische wereld die J. K. Rowling heeft gecreëerd. 
Release datum: 
17 september

Rogue One – A Star Wars story

Het verhaal: Rebel Jyn Erso krijgt een moeilijke taak in de schoenen geschoven, namelijk de plattegrond stelen van de Death Star.
Waarom: 
Rogue One is een beetje hetzelfde verhaal als Fantastic Beasts, al zijn we vorig jaar al getrakteerd op een nieuwe Star Wars film.
Release datum: 
14 december

Naar welke films kijken jullie uit in de tweede helft van 2016?

6 thoughts on “23 films om naar uit te kijken in 2016 – deel 2”

  1. Ik hou totaal niet bij welke films er aan zitten te komen, maar hier staan zeker wat titels tussen die ik graag wil zien. The Neon Demon heb ik al gezien en die vond ik erg tegenvallen.

  2. Kijk vooral uit naar The Legend of Tarzan, Suicide Squad, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Roque One. Al moet ik toegeven dat Bad Moms me ook best leuk lijkt 😉

  3. Fantastic Beasts and Where to Find Them, Inferno en The Girl on the Train wil ik graag zien. De laatste twee heb ik gelezen en de eerste is natuurlijk supergaaf omdat het een spin-off is van Harry Potter. Dat is altijd leuk 🙂

  4. Met mijn Pathé abonnement zal ik het gros hiervan wel gaan zien. Alleen de over-de-top komedies en Lights Out (houd totaal niet van geesten-horrors) zal ik vermoedelijk mijden.

    Meest benieuwd ben ik naar Inferno, ben een fan van Dan Brown’s boeken, maar vond de eerste twee verfilmingen zwaar tegenvallen. Het zal erom spannen of Ron Howard nu wél in staat zal zijn een goede film af te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *