24x De ultieme Halloweenfilm

Met deze Halloweenfilms kom jij dit Halloweekend goed door.

In Nederland vieren we Halloween pas sinds kort, maar nog niet helemaal op grote schaal. Al begint het er steeds meer op te lijken. Halloween versiering ligt in de gewone winkels en Halloween snoep word zelfs in de supermarkten verkocht. Maar als je geen zin hebt om te gaan trick or treat-en, of geen zin hebt om naar een feest te gaan, dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker op de bank hangen met een paar vrienden en een griezelige film kijken. Maar wat maakt nou de ultieme Halloweenfilm? Dat ligt eraan, kijk je alleen of met vrienden? Zelf vind ik horrorfilms in m’n eentje kijken maar een beetje saai, want wie gaat je uitlachen als je schrikt? (Hoi vrienden, ik weet dat jullie al lachen met mij in gedachte!) En dus gaat deze lijst meer over de ultieme Halloweenfilm in gezelschap.

Met de ultieme Halloweenfilm kun je twee kanten op gaan, of je kiest voor een film waarvan iedereen schrikt of bijna kokhalzend aan het kijken is, of je kiest voor een film die zo slecht is dat hij lachwekkend wordt. Daarbij kun je natuurlijk ook nog een leuk drankspelletje verzinnen (mits je 18+ bent ūüėČ ) om het geheel nog grappiger¬†te maken. Voor bijna elke horrorfilm of genre kun je wel een drankspel online vinden. De ultieme Halloweenfilm is toch wel een film die reactie uitlokt, of het nou is dat je schreeuwt vanwege de film of tegen de film. Met deze twee kenmerken in gedachten is deze lijst uiteindelijk tot stand gekomen. Ook al bevat dit lijstje veel filmreeksen, het mooie aan deze films is dat je de voorgangers niet per se hoeft te zien om ervan te kunnen genieten. Niet alle films in deze lijst zijn pareltjes, maar daarom staan ze juist¬†in¬†dit lijstje.

The Human Centipede 1, 2 & 3

The Human Centipede is al eens eerder langsgekomen als Halloweenfilm, maar het idee blijft gewoon te ranzig. The Human Centipede, of je nou 1, 2 of 3 kijkt, zal gegarandeerd een reactie uitlokken. In de eerste The Human Centipede wilt een doorgedraaide dokter een menselijke centipede maken uit drie mensen door ze met hun mond aan elkaars aars te naaien. Uh ja.. In het tweede deel is er een fan van de film die het ook wilt namaken, maar dan met 12 mensen. In het derde deel wordt het allemaal nog erger en worden 500 mensen in een gevangenis aan elkaar genaaid. Genoeg materiaal dus voor een misselijkmakende marathon.. Zorg in ieder geval voor een paar teiltjes..

Jason X

Jason Voorhees is een horrorlegende, maar dit is niet omdat alle films waarin hij voorkomt zo goed zijn. Net als met elke horrorseries takelde ook de¬†Friday the 13th¬†serie af qua kwaliteit en verhaal hoe langer het doorging, maar¬†Jason X ‘takes the cake’. In¬†Jason X¬†wordt Voorhees gevangen door de overheid en ingevroren. Bijna 500 jaar later wordt zijn lichaam gevonden en ontdooit op een ruimteschip. Zijn machete en masker mogen dan wel veranderd zijn in de afgelopen 500 jaar, maar zijn natuurlijke instincten zijn alsnog hetzelfde gebleven en zo is niemand op het ruimteschip veilig. Je zou denken dat evolutie de mensheid wat geleerd heeft over het overleven in een horrorfilm, nou.. niet dus.

Sinister

Ik ga nu iets op het internet zetten waar ik spijt van ga krijgen, maar ik heb na het zien van Sinister drie weken met het licht aan geslapen. Dit niet helemaal vanwege de film, maar juist de boosdoener, Bughuul. Met een fobie voor maskers, monsters en alles wat er onnatuurlijk uitziet (wat ironisch is gezien mijn liefde voor gemaskeerde horrorfiguren) was Sinister een film die voor mij doodsangsten opwekte. In Sinister ontdekt de nieuwe eigenaar van een moordhuis een doos met mysterieuze videotapes op de zolder. In de hoop de moord op te lossen bekijkt hij ze allemaal, maar of dat nou zo slim was? Over het algemeen is Sinister geen slechte film, maar het zijn juist de schrikmomenten waarbij onze vriend Bughuul te voorschijn komt die ervoor zorgen dat deze film uiteindelijk op het lijstje staat.

Hostel 1, 2 & 3

Met de belofte van een paradijs worden reizigers¬†de val ingelokt om vervolgens te belanden in een ware hel. Waarin¬†The ŠĻĒurge: Anarchy¬†een cool idee had waarin rijke mensen¬†tijdens die ene avond geld neerleggen om op arme en verloren zieltjes te mogen jagen gaat¬†Hostel¬†een flinke stap verder. (Al was Hostel¬†natuurlijk eerder). De arme zieltjes die in de val worden gelokt eindigen namelijk als slachtoffer van perverse en rijke geesten die een flinke smak geld neerleggen om de reizigers te mogen martelen voor zolang ze willen totdat ze uiteindelijk doodgaan. Niet alleen zijn de martelscenes redelijk bruut, ook de gedachte hierachter is best f*cked up.

Final Destination 1, 2, 3, 4 & 5

De¬†Final Destination¬†reeks¬†heeft redelijk wat vervolgen voor een film uit 2000. De ene film is wat beter en leuker dan de ander en natuurlijk gaat elke film hetzelfde, maar de manier waarop mensen doodgaan in de¬†Final Destination¬†films stelt nooit teleur. Daarnaast kun je tijdens het kijken van elke¬†Final Destination¬†film raden hoe en wanneer een personage doodgaat, wat uiteindelijk ook een van de leukste dingen aan de¬†Final Destination¬†films is (en waar je tijdens het kijken ook een spel van kunt maken). Het maakt niet uit welke film je kiest, het verhaal gaat namelijk als volgt: door middel van een visioen krijgt het hoofdpersonage te zien dat hij/zij en degene om hen heen doodgaan, het hoofdpersonage stopt dit maar komt er al snel achter dat iedereen die ontsnapt is aan de dood alsnog doodgaat en probeert dit te stoppen. Maar of dit zo’n succes is..? Persoonlijk vind ik 1 en 3 de leukste uit de reeks.

Saw 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7

I want to play a game. Hoe kon het ook anders? Saw staat erom bekend dat het gruwelijk en goor is, wat natuurlijk perfect is als je een avondje wilt gruwelen met je vrienden. In elke Saw film weten ze er wel weer op een originele manier voor te zorgen dat jij je snacks niet wilt opeten. Van armen die worden afgehakt tot hoofden die uit elkaar worden getrokken. Geen ledemaat is veilig in Saw. Zelf vind ik vooral de eerdere Saw films geslaagd voor een avondje Halloween. Deze bevatten wat minder verhaal dan de latere films waardoor het gruwelen maximaal is.

The Evil Dead & Evil Dead

Een groepje vrienden gaat kamperen in het bos en zoals dat gaat in horrorfilms waarin jongeren verblijven in een griezelig hutje in the middle of nowhere gebeuren er ook flink wat creepy dingen. Dit keer worden ze geterroriseerd door een donkere kracht die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat er maar één overblijft, inclusief het overnemen van hun lichamen. The Evil Dead heeft ook een soort van remake met andere personages en een ietwat ander verhaal, namelijk Evil Dead uit 2013. Beiden zijn gruwelijk genoeg voor een avondje Halloween, al is het origineel zoals gewoonlijk beter dan de remake.

The Final Girls

Final Girls

Als laatste, maar zeker niet als minste,¬†The Final Girls¬†waar ik laatst nog een lovende recensie over schreef.¬†The Final Girls¬†behoort niet in een van de categorie√ęn waar de overige films in dit lijstje bij behoren. De film is niet zo’n film waarin alles zo slecht is dat het hilarisch wordt en het is ook geen misselijkmakende film.¬†The Final Girls¬†is de ideale film om mee te beginnen, als opwarmertje. In¬†The Final Girls¬†beland een groepje vrienden namelijk in een cultklassieker vergelijkbaar met¬†Friday the 13th, de enige manier om uit de film te komen is door het te overleven tot het einde van de film. In de hoop het te overleven doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat de daadwerkelijke personages het monster niet naar hen toe lokken, maarja, hoe doe je dat als de personages uit een typische 80s slasher komen waarin ze zo dom zijn als maar kan?

Welke films gaan jullie kijken dit Halloweekend?

5 thoughts on “24x De ultieme Halloweenfilm”

 1. Happy Halloween!

  Op het programma voor vanavond en vannacht:
  – 2 episodes van The Walking Dead S06
  – The Devil’s Rejects
  – Scream
  – Eden Lake
  – The Hills Have Eyes remake

 2. Er is geen Final Destination 6. :p Was het maar waar though! Vind deze franchise zeer vermakelijk.

  Jason X vind ik stiekem wel leuk. Ik moest erg lachen om die sleeping bag kill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *