5 game aanraders

Tijdens het koudere weer is het ideaal om op de bank te hangen om een film of serie te kijken, maar dit weer is ook ideaal om aan een nieuw avontuur te beginnen door middel van een game. De afgelopen tijd heb ik flink wat games verslonden, vandaar deze vijf aanraders.

Stardew Valley

Stardew Valley heeft veel weg van games als Pokémon en speelt ook hetzelfde, maar het doel hier is niet om de sterkste te worden maar om een goedlopende boerderij bij te houden. Het klinkt een beetje saai, maar doordat je terecht komt in een wereld die je nog moet ontdekken wordt Stardew Valley veel meer dan enkel een farming game. Met inwoners waarvan je de harten moet stelen en side missions om je bezig te houden kun je je wel uren vermaken met deze game.

Stardew Valley is beschikbaar op PS4, XBOX One, Nintendo Switch en PC/MAC

Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront werd niet overal even goed ontvangen, dit kwam vooral doordat het spel eigenlijk alleen leuk is als je online speelt. Er is bijvoorbeeld geen verhaal modus waarin je jezelf moet redden door de levels heen, er zijn wel losse missies die je alleen kunt spelen maar die stellen weinig voor in tegenstelling tot wat je allemaal online kunt spelen. Online speel je in teams van verschillende groottes tegen elkaar, hierin heb je verschillende missies, van het overnemen van locaties tot welk team de meeste kills kan scoren. Het jammere hierin is dat je niet als alleen maar personages van de films kunt spelen, je hebt wel mogelijkheden om Darth Vader of Jyn Erso te spelen, maar een heel team bestaande uit personages is helaas nog niet mogelijk. Bij de meeste missies begin je als rebel soldier of als Stormtrooper en het spel bestaat dan natuurlijk ook uit gevechten tussen de Empire en de Rebel Alliance. Als tip geef ik mee om te wachten tot de Ultimate Edition (€35 euro op Bol.com) in de uitverkoop is, hierbij krijg je alle downloadbare content waarmee je meer mappen en missies kan bespelen. DLC’s zijn los €15 euro per stuk, dus het scheelt flink qua prijs welke editie je koopt!

Star Wars Battlefront is beschikbaar op PS4, XBOX One en PC

Journey

Journey is een spel wat zonder veel uitleg komt. Je wordt als poppetje midden in de woestijn gedropt en moet zelf uitvogelen hoe het werkt en wat het doel is. Na de eerste paar minuten komt er een andere speler terecht op jouw map waarmee je samen op pad kunt gaan. Je hebt geen manier om te communiceren, behalve door jouw personage geluid te laten maken. Hierdoor kunnen jullie elkaar hints geven of elkaar weer terugvinden. Behalve dat Journey een avontuur is voor de speler, zowel qua speelstijl als het moeten ontdekken van het spel, ziet het spel er ook écht mooi uit en elke plattegrond ziet er nog mooier uit dan de vorige. Mijn omschrijving van het spel klinkt misschien een beetje vaag, maar ik wil niet té veel van het spel verklappen want dit is echt een spel die het ontdekken waard is.

Journey is alleen beschikbaar op de PS3 en PS4

Overwatch

Overwatch is nog een spel die enkel online tot zijn goed recht komt. Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij kun je Overwatch niet eens spelen als je geen toegang tot het internet hebt – of in het geval van Playstation, een Playstation Plus account. Net als Star Wars Battlefront is ook Overwatch een shooter waarbij je in teams tegen elkaar strijd, al zijn er minder missies in Overwatch dan als in SWB. In Overwatch heb je vooral missies waarin je stukken land moet overnemen of een mobiel voorwerp moet verdedigen terwijl het naar zijn locatie rijdt. Al zijn er weinig missies in Overwatch, het verveelt niet. Dit komt vooral doordat je 23 verschillende helden hebt om uit te kiezen. De enige upgrades die je voor de helden kunt kopen komen in de vorm van aankleding, hierdoor wordt ervoor gezorgd dat iedereen even veel kans heeft om te winnen, of ze nou net beginnen met spelen of al maanden gespeeld hebben.

Overwatch is beschikbaar op PS4, XBOX One en PC

Sims 4: City Living

Nou wordt The Sims niet echt als een ‘game’ gezien door gamers, maar zelf hou ik ervan om me zo af en toe te verliezen in dit spel. Ben je toe aan verandering en wil je de Sims herontdekken? Dan is Sims 4: City Living de uitbreiding waarop je hebt gewacht. In plaats van een groot huis in een rustige buurt komen je Sims nu te wonen midden in een stad; in een krot met luidruchtige buren of een penthouse waarin spoken ronddwalen, ze hebben het allemaal. Daarnaast heeft elke wijk een centrum waarin Sims samen kunnen komen en waar wekelijks evenementen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een liefdesfestival en een geekfestival.

Sims 4: City Living is beschikbaar op PC en MAC

Mij kun je op de volgende accounts vinden: JohannamMason (Playstation) en HarlesQuinn (Steam). Feel free to add me! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *