6x serie aanraders

Met dit koude weer stap ik niet zo snel op de scooter om richting de bioscoop te gaan, maar een serie kijken op de bank? Ja, daar is dit weer wel ideaal voor. De afgelopen tijd heb ik dan ook flink wat series verslonden, dus bij deze mijn serie aanraders!

A Series of Unfortunate Events

Mocht je denken, zeg is dat niet een film? Klopt! Er was in 2004 al een film gemaakt gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, maar die werd helaas niet goed genoeg ontvangen voor eventuele verdere delen, terwijl er genoeg boeken in de reeks over waren om te verfilmen. Gelukkig weet Netflix dat sommige verfilmingen gewoon beter tot hun recht komen in een serie. In A Series of Unfortunate Events volgen we de Baudelaire kinderen. Na een mysterieuze brand waarin hun ouders om het leven zijn gekomen komen de drie jongeren terecht bij Graaf Olaf (Neil Patrick Harris) die alleen op hun geld uit lijkt te zijn. Uiteindelijk weten ze uit de kwaadaardige klauwen van Graaf Olaf te ontsnappen, maar bij wie ze ook terecht komen, het lijkt er op dat ze niet kunnen ontsnappen van Olaf en zijn hebberigheid.

A Series of Unfortunate Events is te zien op Netflix

Westworld

Westworld neemt plaats in het gelijknamige pretpark waarin de gast een unieke wild west ervaring wordt belooft. De cowboys die in het park rondlopen zijn echter geen mens, maar robots.. Al jaren wordt het park zonder enige problemen gerund, maar de robots beginnen steeds meer te glitchen, waardoor ze niet alleen beginnen te haperen, maar waardoor sommige robots zelfbewuster worden van zichzelf en hun omgeving dan de bedoeling is. En zoals we van alle films en series hebben geleerd; een zelfbewuste robot is een gevaarlijke robot.

Westworld is te zien via Ziggo Movies & More XL (vroeger HBO)

iZombie

Nadat Liv Moore eindelijk een uitnodiging voor een feest accepteert blijft haar leven niet meer hetzelfde. Tijdens het bootfeestje blijkt een van de gasten geïnfecteerd te zijn met het zombievirus, waarna Liv ook een van de levende doden is geworden. Terwijl ze beloftevolle carrière als arts voor zich had, gaat ze nu verder als lijkschouwer in de hoop dat ze onopgemerkt het zombieleven kan doorstaan. Al snel komt ze erachter dat ze na het eten van de hersenen niet alleen toegang krijgt tot het geheugen van de slachtoffers, maar ze weet ermee ook de zaken van hun moorden op te lossen.

iZombie is te zien op Netflix

This is Us

Helaas is This is Us de enige serie uit dit lijstje die in Nederland (nog) nergens te zien is, maar het is te hopen dat de Nederlandse televisiebazen deze serie snel naar Nederland brengen, want wat is het een goede serie! This is Us focust op de familie Pearson, een familie bestaande uit drie kinderen en hun ouders. Dat de serie begint met een spiernaakte Milo Ventimiglia (Gilmore Girls) is natuurlijk al een pluspuntje, maar de serie weet de tranen rijkelijk te laten vloeien zonder te soap-y aan te voelen terwijl we met de familie meekijken in zowel het heden als het verleden.

Shadowhunters

Shadowhunters is gebaseerd op de YA-boeken van Cassandra Clare, en dat is ook precies het publiek waar de serie overduidelijk op gericht is. Als iemand die nog als young adult geclassificeerd wordt zit zelf ik vaak met m’n ogen te rollen terwijl ik de serie kijk. Het is een beetje cliché, niet altijd even goed geacteerd en vaak ligt de focus meer op de romances dan op het verhaal, máár het kijkt daarentegen wel lekker weg voor een verveelde zondag. In Shadowhunters komt Clary Fray er achter dat ze een shadowhunter is, mensen met engelen bloed die demonen bestrijden om ervoor te zorgen dat ze niet de mensenwereld overnemen, en laat er nou net een oorlog op de loer zijn.

Shadowhunters is te zien op Netflix

Black Mirror

Black Mirror is een serie die mij al vaak aangeraden is door een vriendin, maar pas eind vorig jaar besloot ik om naar dit advies te luisteren.. Tsja, dat had ik eerder moeten doen, dus volg niet in mijn voetstappen maar zet onmiddellijk de serie op. Black Mirror is een serie, maar de afleveringen kijken eerder weg als mini-films en volgen elkaar niet op. Het enige wat de afleveringen met elkaar te maken hebben is dat ze de nare kant van technologie laten zien. Al is de technologie die te zien is in Black Mirror vaak nog jaren van ons verwijderd, toch voelt de serie realistisch aan en daardoor wordt het toch wel eng om aan te zien. Al moet ik nog een paar afleveringen zien van het laatste seizoen, toch wil ik jullie een paar afleveringen aanraden om mee te beginnen. De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen weten niet echt de sfeer van de serie vast te leggen en zouden je op het verkeerde pad kunnen zetten qua wat je kunt verwachten van de serie.

  • Aflevering 1 van seizoen 1: The Entire History of You (drama)
  • Aflevering 1 van seizoen 1: Be Right Back (drama/tearjerker) met o.a Domhnall Gleeson en Hayley Atwell
  • Aflevering 2 van seizoen 2: White Bear (horror/thriller)
  • Aflevering 4 van seizoen 2: White Christmas (thriller/komedie) met o.a Jon Hamm en Natalia Tena
  • Aflevering 1 van seizoen 3: Nosedive (komedie/drama) met o.a Bryce Dallas Howard en Alice Eve

Black Mirror is te zien op Netflix

One thought on “6x serie aanraders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *