7 Griezelige Halloween uitjes

Net als in een (horror)film, ik wil het!

Vandaag is er weer een voorproefje op de aankomende Halloween maand, maar omdat je dit soort dingen beter zo vroeg mogelijk kunt plannen kon dit lijstje natuurlijk niet pas in oktober verschijnen!

We zeggen altijd wel dat we horrorfilms zouden overleven en dat de mensen in horrorfilms duidelijk de verkeerde keuzes maken, maar is dit wel zo? In Amerika staat een haunted house waarvoor mensen betalen om een horrorfilm te beleven. In het McKamey Manor wordt je net zo behandelt als in een film. De organisatie beloofd een echte horrorervaring te leveren, waardoor je kan janken wat je wilt, maar je wordt er pas uitgelaten nadat je tijd op is. Uh ja.. Gelukkig bestaat zoiets niet in Nederland, maar er zijn – vooral rond Halloween tijd – genoeg plekken om de schrik van je leven te krijgen.

walibi-halloween-fright-nights-0-0

Walibi Halloween Fright Nights

Walibi wordt tijdens de september en oktobermaanden altijd druk bezocht en dat is zo gek niet. Walibi is een van de grotere parken die Halloween viert, en hoe! Met zeven scare zones en vier haunted houses is het moeilijk om de avond te overleven zonder je rot te schrikken. Een van de haunted houses (The Villa) dit jaar is ook eentje waarin het zal voelen alsof je in een horrorfilm zit. Gelukkig is het niet zo extreem als bij McKamey Manor. Niet alleen de haunted houses hebben een thema, maar ook de scare zones. Zo heb je bijvoorbeeld een scare zone waarin je oog in oog zult staan met gamepersonages die game over zijn en een scare zone waarin je je in 50 shades of hell begeeft. Vanwege de drukte zijn tickets alleen nog maar online te koop. Tickets kosten 36 euro per persoon en per haunted house betaal je 5 euro. Fright Nights is alleen op 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 en 31 oktober!

Escape Room

Escape rooms zijn de laatste tijd helemaal hip en je ziet ze steeds vaker verschijnen. In heel Nederland bestaan er escape rooms met verschillende thema’s, dus het zal niet moeilijk zijn om een escape room bij jou in de buurt te vinden. Ondanks dat niet alle escape rooms hetzelfde eruit zien of hetzelfde verhaal meedragen is de gang van zaken in een escape room wel altijd hetzelfde. Samen met een groepje vrienden krijg je 1 uur om uit de kamer te ontsnappen door middel van de objecten die in de kamer liggen. Dit lijkt makkelijk, maar dat is het niet. In Naarden heb je bij One Hour Lock Up een escape room waarbij je in het huis van de Zodiac moordenaar thuis bent, maar of hij van huis is is nog maar de vraag.. Mocht je het nog extremer, dan is er ook Prison Escape waarbij je binnen drie uur tijd uit de Noordsingel gevangenis in Rotterdam moet ontsnappen. Voor meer varianten op de escape room kun je het beste bij Real Life Gaming kijken.

Heksendoorn

Wil je Halloween vieren met jongere kinderen, dan is Heksendoorn (avonturenpark Hellendoorn) een veiliger en leuker alternatief op Walibi’s Fright Nights. Ook hier lopen griezelige figuren door het park, maar deze zijn niet zo eng als in Walibi. In tegenstelling tot Walibi is Heksendoorn elke dag van 3 oktober t/m 1 november geopend en het is er ook een stuk rustiger. Bij Heksendoorn hebben ze ook een soort spookhuis, namelijk de griezel grot waarin je allerlei enge figuren onderweg naar de uitgang kan tegenkomen. Toegang tot de griezel grot kost maar 1 euro per keer. Een ticket voor Heksendoorn kost evenveel als een normaal ticket, namelijk 22 euro.

Halloween Horror Fest

Halloween Horror Fest

Mocht je bereid zijn om over de grens te gaan naar Duitsland, dan kun je bij Movie Park Germany een iets engere versie van Walibi’s Fright Nights beleven. Ook hier zullen de engste figuren rondlopen om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen en ook hier hebben ze een soort van spookhuis. Bij Movie Park hebben ze zes(!) horror-labyrinten, waarvan eentje geïnspireerd is op de horror-remake The Evil Dead. In deze Evil Dead labyrint kun je op een buitenterrein van meer dan 2.000 m² de horrorfilm herbeleven. Waarin Movie Park meer spookhuizen heeft dan Walibi, heeft Movie Park echter maar twee scare zones, maar dat wordt dankzij de gigantische spookhuizen wel goed gemaakt. Halloween Horror Fest is van 1 t/m 31 oktober geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Kaartjes kosten 37 euro voor donderdag en vrijdag en 38 euro voor zaterdag.

Night of Darkness

Wil je liever naar spookhuizen zonder naar een pretpark te hoeven gaan, dat kan natuurlijk ook! In Beverwijk is een hele buurt omgetoverd tot een horrorbuurt. Er staan niet alleen drie spookhuizen, maar ook de weg waar deze spookhuizen aan liggen is angstaanjagend. Een ticket kost online €19,50, daarmee krijg je toegang tot alle drie de huizen. Deze huizen zijn alleen op 30 en 31 oktober te bezichtigen.

Horror Nights Hilversum

Ook in Hilversum zijn drie verschillende spookhuizen te bezichtigen, allen met een eigen thema. Seriemoordenaars is het thema van een van de huizen, waardoor je ongetwijfeld zo her en der een bekend filmpersonage zal langs zien komen. Naast de drie spookhuizen is er ook een scare zone, maar ook een bar waar je je angsten even weg kunt drinken. Horror Nights Hilversum is vooral in september open, dus je hoeft niet lang te wachten! Tickets kosten €12,- en moeten van te voren gekocht worden. Horror Nights Hilversum is open op 19, 20, 25, 26, 27 september en op 2, 3 en 4 oktober.

Halloween Parade Amsterdam

Wil je liever kijken naar de kostuums van anderen zonder te schrikken? Dan kun je je ogen uitkijken tijdens de Halloween Parade in Amsterdam.. of je kunt natuurlijk ook zelf meelopen!

Gaan jullie nog iets griezeligs bezoeken de aankomende maanden?

4 thoughts on “7 Griezelige Halloween uitjes”

  1. Leuk artikel! Hoewel ik van horror hou ben ik niet zo’n fan van spookhuizen. Vriendlief vertelde dat hij ooit in een spookhuis was en dat er echt achter je aan werd gerend. Nou, nee dankje. :p

    Ik ga misschien wel naar een horror conventie in Duitsland in november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *