Aanrader: Alias (2001 – 2004)

Verlang je ook naar een tweede seizoen van Jessica Jones of wil je gewoon meer weten over haar? Geef dan vooral de stripreeks Alias een kans. 

Jessica Jones, ooit een superheldin, nu een alcoholische privé detective met een duister geheim. Natuurlijk weten we al het een en ander over Jessica Jones, maar de stripreeks volgt een heel andere invalshoek dan de Netflix serie, waardoor je niet het gevoel krijgt iets te lezen wat je al hebt gezien – er is namelijk flink wat veranderd in de serie. Beetje bij beetje krijgen we meer over Jessica’s verleden te weten, van het superhelden bestaan tot haar aanvaring met de al bekende Kilgrave.

Alias werd in 2001 gepubliceerd als een van de eerste R-rated stripboeken vanuit Marvel, iets wat ook een goede waarschuwing is qua wat je van Alias kan verwachten, want het gaat er heftig aan toe in de strip. Gevloek, seks, drugs, het komt allemaal voor in Alias, maar er zitten zelfs delen in die niet voor mensen met een zwakke maag bestemd zijn. De reeks is net zo donker als Netflix’s AKA Jessica Jones, waardoor je door de een dus goed in de sfeer komt voor de andere.

In tegenstelling tot de Netflix serie gaat Alias maar voor een klein deel over Jessica’s verleden met Kilgrave, al hangt haar verleden natuurlijk wel over haar heen als een donkere wolk, dus mocht je deze reeks vooral willen lezen vanwege Kilgrave dan zou ik het persoonlijk niet aanraden. In de reeks volgen we Jessica tijdens verschillende zaken, waardoor ze onder andere in aanraking komt met de Avengers en Darevil, maar ook Jessica’s persoonlijke leven komt aan bod, van haar oorsprongsverhaal tot haar liefdesleven – al kun je je misschien voorstellen dat haar liefdesleven niet zo sappig is als bij de personages in Goede Tijden.

Alias is vooral een aanrader als je meer van een goed verhaal houdt dan van actie, want net als bij de serie is er weinig actie te bespeuren in de stripboeken. Al gaat de reeks hierdoor ietwat traag van start, als je er eenmaal inzit lees je zo door de rest van de stripboeken heen. Alias bevat 28 delen, waardoor je een goed besef krijgt van wie Jessica Jones is en wat zij heeft meegemaakt. Achteraf zou je eventueel nog The Pulse kunnen lezen, waarin Jessica voor The Daily Bugle gaat werken, maar omdat deze reeks geen ‘R’ rating heeft gekregen kun je wel vooropstellen dat de sfeer van Alias Jessica Jones niet blijft achtervolgen en het een beetje een domper is na de intrigerende Alias.

Alias kan je o.a kopen bij Comicasa.nl, Archonia.com, Bol.com of tijdens Amsterdam Comic Con eind deze maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *