Aanrader: Dead Like Me

Dead Like Me is sinds kort op Netflix te zien en een regelrechte aanrader!

Nadat de cynische George Lass (Ellen Muth) door een toiletbril uit een neerstortend ruimteschip om het leven is gekomen is het moeilijk voor haar te bevatten dat ze op 18-jarige leeftijd al dood is. Terwijl de meeste zielen naar het licht mogen is er voor George een ander pad gekozen, ze blijft namelijk op de wereld om als Magere Hein door het leven te gaan. Met haar nieuwe baan krijgt ze de kans om alles te doen wat ze voorheen niet gedaan had, wat in George’s geval een hele boel is. Maar het leven na de dood is zo’n feestje niet aangezien ze een rouwende familie achterlaat, alsnog een baan moet vinden om van te kunnen ‘leven’ en wellicht het ergste: anderen moet aandoen wat haar is aangedaan, namelijk hun leven nemen.

Al is George technisch gezien niet verantwoordelijk voor de doden van haar toegewezen zielen, ze leert gaandeweg dat het voorkomen van het lot ernstige gevolgen heeft, zowel voor haar als de desbetreffende persoon. Samen met een groepje van vier andere Magere Heinen onder leiding van mopperbaas Rube Sofer (Mandy Patinkin) zijn zij verantwoordelijk voor het collecteren van zielen in hun stad, maar ook zijn zij ervoor verantwoordelijk dat ze uiteindelijk hun eind bestemming halen: het grote witte licht.

dlm

Mocht je denken dat dit weer zo’n serie is als Ghost Whisperer waarin de Heinen zorgen dat de overledenen nog hun laatste taak op aarde kun volbrengen, dan heb je het flink mis. Dead Like Me is een beetje zoals de hoofdrolspeelster; cynisch, gevuld met donkere humor, maar zo af en toe komt er een flinke emotionele lading langs. Natuurlijk is dit niet zo raar gezien het onderwerp, maar de serie weet het nog lekker luchtig en humoristisch te houden.

Met een 8.2 op IMDb is het wel vast te stellen dat ik niet de enige ben die helemaal weg is van Dead Like Me, en dan te bedenken dat de serie al 13 jaar oud is! Gelukkig staat de serie nu op Netflix om van te genieten. Helaas is het wel zo dat er maar 29 afleveringen zijn en je het na 2 seizoenen moet doen met een film die niet helemaal perfect is. Maar, ondanks de weinige afleveringen raad ik het toch sterk aan om deze serie een kans te geven, vooral als je fan bent van Bryan Fuller’s andere werk (Hannibal, Pushing Daisies).

Dead Like Me seizoen 1 en 2 staan nu op Netflix!

6 thoughts on “Aanrader: Dead Like Me”

  1. Ik heb vaak met de DVD van deze TV serie in mijn handen gestaan maar nooit heb ik er een episode van gezien. Het verhaal klinkt heerlijk offbeat dus wil hier binnenkort zeker aan beginnen.

  2. Ik vind het een leuke serie, maar aan het eind van seizoen 1 vond ik het toch wat minder worden. Na wat google-werk kwam ik er achter dat de serie kampte met geldgebrek en dat was duidelijk te merken (al na tien afleveringen een “clips” aflevering bijvoorbeeld)… Toch jammer, want inderdaad, de serie begint goed! Ik ben nu vooral ook benieuwd geworden naar Pushing Daisies! 🙂

    1. Daar kan ik me inderdaad in vinden, de film die na de serie kwam was ook niet zo goed als de serie ooit begon. Pushing Daisies is nog een grotere aanrader dan Dead Like Me, alleen jammer dat ie (nog) niet op Netflix staat! Het is wel weer héél anders dan Dead Like Me, behalve dat dood ook een rode lijn door de serie heen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *