Aanrader: Deadpool kills Deadpool

Met zicht op de aankomende Deadpool film is het natuurlijk niet zo raar om in de (strip)boeken te willen duiken om meer te willen weten over deze gemaskerde anti-held.

Deadpool kills Deadpool

Met het personage van Deadpool is het niet zo zeer nodig om zijn origins verhaal te lezen, maar wat je voorafgaand wel moet weten is dat Deadpool een tikkeltje all-knowing is. De beste man breekt graag de vierde muur en praat dagelijks tegen zijn vele persoonlijkheden. Het is dus maar te hopen dat dit op het grote scherm ook tot zijn goed recht komt. Het zal je wellicht niet verbazen dat de grofgebekte huurmoordenaar met iedereen mot heeft. Van Wolverine tot Hawkeye, niemand is veilig voor Deadpool.. Maar ook Deadpool zelf is niet veilig, zo blijkt maar in Deadpool kills Deadpoolwaarin verschillende versies van Deadpool het lootje leggen.

In de reeks, bestaande uit vier stripboeken, komt Deadpool erachter dat iets of iemand meerdere versies van hem aan het afmaken is. Want ja, het Deadpool universum houdt niet op bij alleen Deadpool, zo bestaat er zelfs een heuse Deadpool Corps waarin meerdere vriendelijke Deadpools samen vechten tegen het kwaad en de Deadpools die hierbij behoren, met o.a Pandapool, Lady Deadpool en Dogpool. Zoals hun namen al weggeven zijn dit de vrouwelijke variant, een panda variant en een hond.. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat een Deadpool van.

Deadpool kills Deadpool

In de hoop erachter te komen wie het gemunt heeft op de verschillende Deadpools gaat het Deadpool Corps op onderzoek uit, waarna ze uiteindelijk uitkomen op een wereld gevuld met honderden soorten Deadpools. De bladzijden zijn hierdoor flink gevuld met allerlei verschillende Deadpools, waardoor het een beetje op “Zoek Waldo” begint te lijken, maar dan anders. Want het is stiekem hartstikke leuk om alle versies van Deadpool te kunnen benoemen. Wat je in de foto hierboven wel kunt zien.

Deadpool kills Deadpool is een goede introductie in het soort humor dat je kunt verwachten van Deadpool, maar veel over het personage vertelt het niet, dus voor een oorsprongsverhaal zoals we die in de film kunnen verwachten hoef je niet bij deze reeks te zijn. Voor lekker tijddodend vermaak wel!

Deadpool kills Deadpool is te koop via de Marvel app, Bol.com en Archonia!

Deadpool kills Deadpool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *