Aanrader: Nashville

Glee met een country randje, zo zou Nashville over kunnen komen maar gelukkig is de serie daar ver van verwijderd. De serie speelt zich vooral af in – kun je het raden? – Nashville! De country stad van de wereld en hoe kan het dan ook anders dan dat er in Nashville flink wat country wordt gezongen.

In de serie zijn er een boel personages waar we mee te maken krijgen, maar waar de serie vooral om draait zijn Rayna James (Connie Britton) en Juliette Barnes (Hayden Panettiere). Rayna James is een doorgewinterde country zangeres, hoewel zij nog steeds succesvol is, is haar populariteit afgenomen in de voorgaande jaren. Julliete is het tegenovergestelde van Rayna, zij is pas komen kijken in de country wereld maar een groot succes. Door het succes van tiener idolen, is Juliette sinds het begin geforceerd om mierzoete liedjes te zingen en korte glitter jurkjes te dragen. Hierdoor heeft zij een groot aantal tiener fans en behoord Juliette nu aan de top, en daar gedraagt zij zich ook naar.
Als het steeds slechter blijkt te gaan met de populariteit van Rayna, wordt zij geforceerd door haar label om met Juliette op tour te gaan, als voorprogramma. Natuurlijk gaat dat niet altijd goed met twee country diva’s. Gelukkig gaat het niet alleen daarover in Nashville, maar een deel van eerste seizoen in feite. Eigenlijk gaat de serie gewoon over het dagelijkse leven en de gebeurtenissen van de twee hoofd personages, maar ook van de andere personages, waarvan de meesten ook met muziek te maken hebben. Tijdens sommige scenes heeft de serie een hoog soap gehalte, maar als je daar even doorheen bijt heb je wellicht een nieuwe favoriet om te kijken.


Zie je het nu al voor je en geeft het je rillingen, Glee in een country jasje? Wees maar niet bang, want alle liedjes worden gezongen op gepaste momenten – oftewel op het podium, in de studio, tijdens een soundcheck, etc. Het is in Nashville niet zo dat de acteurs van het ene op het andere moment in zang barsten. Gelukkig maar! De liedjes zijn zeer aanstekelijk en sommige liedjes zijn zó mooi dat je ze nog wel tig keer wilt beluisteren. Hieronder zie je een video met één van de populairste liedjes uit de serie, een cover van The Civil Wars’ “If I Didn’t Know Better”. Alhoewel dit een cover is, zijn de meeste liedjes geschreven voor de serie zelf.
De serie is nu al halverwege zijn tweede seizoen, dus er is genoeg om te zien! Netflix is daarbij ook heel aardig geweest en zet de nieuwste afleveringen zo snel mogelijk online. Dus, heb je zin in een nieuwe serie en kan je country muziek wel waarderen – ook al hoeft dat natuurlijk niet – dan is Nashville de serie voor jou! Het de serie heeft van alles wel wat, comedy, actie, romantiek, you name it. De serie en de hoofd actrices zijn al twee jaar op een rij genomineerd geweest voor een Golden Globe, dus dat zegt toch wel wat! Voor het Nederlands trots zou je de serie ook kunnen kijken, want Michiel Huisman speelt in 11 afleveringen! Nog steeds niet overtuigd, bekijk dan hieronder de promo voor het eerste seizoen.

Kijk jij Nashville al, laat ons weten wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *