Dark Places – recensie

Dark Places begint sterk, maar begint halverwege langzaam af te takelen.

Dark Places

Bijna dertig jaar na de brute moord op haar familie wordt Libby Day (Charlize Theron) opnieuw geconfronteerd met de gruwelijkste dag uit haar leven als Lyle Wirth (Nicholas Hoult) en zijn zogenaamde Kill Club – een groepje amateurdetectives –  ervan overtuigd zijn dat haar broer onterecht in de gevangenis heeft gezeten de afgelopen jaren. Wanhopig voor geld accepteert Libby het aanbod om de groep voor drie weken te helpen. Gaandeweg worden steeds meer mysteries ontrafelt waardoor Libby er niet meer zo zeker van is wie schuldig is en wie niet.

Dark Places is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn. Met Flynn’s werk op het witte doek leerden we vorig jaar al kennismaken tijdens het ijzingwekkende Gone Girlmaar vergis je niet want Dark Places ontvouwt zich helaas niet op de verrassende en kippenvelwekkende manier waarop Gone Girl dat deed. Maar als je eenmaal hebt losgelaten dat Dark Places geen Gone Girl 2.0 is, dan is de film voor het grootste deel nog redelijk te genieten. Verwacht geen blockbuster met een gigantische twist, maar een kleinschalige whodunit waarin je tijdens de duur van een uur en drie kwartier uitgenodigd wordt om zelf de moord op de familie op te lossen.

Dark Places

Met genoeg verdachten die gaandeweg geïntroduceerd worden en een scala aan flashbacks worden we stukje bij stukje wijzer. Terwijl we steeds meer nieuwe informatie krijgen over de avond van de moord zorgen de flashbacks ervoor dat er niet veel meer te speculeren valt richting het einde van de film – terwijl ze eerder in de film nog zorgden voor enige misleiding en verwarring – waardoor de daadwerkelijke ontknoping ook niet echt als een verrassing komt. Behalve dat de ontknoping niet verrassend is, is het ook niet naar verwachting van een lugubere en donkere film met onderwerpen als satanisme, maar lijkt het eerder op een laatste ingeving om er maar een einde aan te breiden.

Beoordeling
2.7

Dark Places begon nog zo sterk, met een intrigerende moord en sterke flashbacks leek de toon al gezet, maar hoe langer de film voortzet hoe minder indrukwekkend de film begint te worden.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dark Places is nu te zien in de bioscoop

One thought on “Dark Places – recensie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *