PLOG: Dutch Comic Con 2016

Het was vorig weekend weer zover, tijd voor Dutch Comic Con! Nadat ik vorig jaar ontzettende spijt had dat ik niet het hele weekend was gegaan wist ik het dit jaar wel, ik ging namelijk beiden dagen en daar ben ik heel blij mee! Mijn portemonnee iets minder.

Ze hebben dit jaar goed geluisterd naar de kritiekpunten van vorig jaar, zo waren alle zalen (behalve die met de bioscoop) verlicht, waren de gangpaden breder en waren er meer stands en eetgelegenheden. Mijn enige spijt dit jaar is dat ik te lui was om met een fotocamera te sjouwen, waardoor alle foto’s dus met mijn telefoon zijn gemaakt.

Doordat er dit jaar meer ruimte was waren er natuurlijk ook meer stands, sommige waren er vorig jaar ook bij, maar sommige verkochten wel heel unieke dingen, zoals de bovenstaande stand waar speciaal bier werd verkocht met een geweldige naam, namelijk Bock to the Future.

Wie zaterdag naar Dutch Comic Con is geweest weet waarschijnlijk wel wat een helse drukte het was. Lopen door de gangpaden tussen de stands, prima, maar als je de stands echt goed wou bezichtigen was je wel wat tijd kwijt. Op zondag was dit totaal anders, al waren er wat stands die wat drukker waren, over het algemeen kon je overal goed bij. Behold, de rust op zondag ochtend:

Er waren flink wat mogelijkheden om te gamen dit weekend.

Er was dit jaar natuurlijk weer veel te doen tijdens Dutch Comic Con, en zo was het ook mogelijk om een tattoo te laten zetten door Morrison Schiffmacher. Natuurlijk kon ik dit niet weerstaan en ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe tattoo.

Wie de Amerikaanse Comic Cons kent weet natuurlijk dat vooral de San Diego Comic Con zeer populair is doordat er veel films worden gepromoot. Nou is het helaas niet zo dat we tijdens Dutch Comic Con exclusieve trailers te zien kregen, maar het promoten van films zat wel snor. Zo stonden er gigantische Ninja Turtles ter promotie van de aankomende film.

Maar je kon ook de keuze maken tussen #TeamCap en #TeamIronMan, waarna je een leuke polaroid foto van jezelf aan de zijde van je team kreeg.

Maar ook waren er heel veel film props te zien.

R2D2 ving hoge ogen

Uh.. ja..

Tijdens Dutch Comic Con werd er ook aan de kinderen gedacht, zo was er een kinderhoek van Disney XD en een kinderbioscoop, maar ook dit Powerpuff Girls hoekje waarin je lekker kon chillen, een Powerpuff masker kon halen en een gratis suikerspin (wat dan weer lullig was tegenover de suikerspinkraam om de hoek).

Zoals gezegd was er ook een gewone ‘bioscoop’. Hier kon je de eerste afleveringen bekijken van twee nieuwe FOX series, namelijk Outcast en 11.22.63. Ik was van plan om ze beiden te gaan bekijken, maar door het geluid wat bij het podium 100m verderop beter te horen was dan de serie zelf ben ik uiteindelijk halverwege Outcast weer verder gaan shoppen.

Om de zoveel tijd marcheerde flink wat Game of Thrones personages door de zalen heen, waarbij je o.a Daenerys Targaryen met draak en broer, Jon Snow, Robert Baratheon en Tyrion Lannister kon spotten.

En bij deze nog een paar foto’s die ik heb gemaakt van cosplayers:

Mijn buit na twee dagen: Een geweldig Star-Lord shirt, drie volumes van Wonder Woman, vier Pops en wat niet op de foto staat is een gelamineerde poster van een pin-up Harley Quinn.

7 thoughts on “PLOG: Dutch Comic Con 2016”

  1. Heb nu een aantal verslagen gelezen en het ziet er goed georganiseerd uit. Leuke foto’s ook 🙂

    btw, mocht je het nog niet hebben gedaan, check nog even je mail van 24 maart 😉

  2. Ik ben dit jaar net als vorig jaar niet geweest maar met alle leuke verslagen begin ik er wel spijt van te krijgen. Ik weet wel dat als ik de volgende keer ga dan wel voor een zondag kies.

    Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de tattoo. Wat voor 1 heb je laten zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *