Eerste indruk: Pretty Little Liars seizoen 5

Pretty Little Liars zit al in haar vijfde seizoen, maar blijven nou die antwoorden?!

Ooit begon Pretty Little Liars als een lekkere campy serie met veel geheimen en plotwendingen. Leuk en aardig natuurlijk, maar als je de serie volgt dan weet je hoe frustrerend de serie soms kan zijn.
Let op: Mocht je niet bekend zijn met Pretty Little Liars en al de frustraties die hierbij horen, of ben je nog niet bij de vijfde aflevering van seizoen vijf, dan is het wellicht beter om deze eerste indruk over te slaan want er zullen geheid spoilers vallen over de voorgaande seizoenen en afleveringen.
 
Seizoen vijf gaat meteen verder waar seizoen vier is gebleven en dus bevinden de Liars zich in New York. Nada Ezra is neergeschoten gaan de dames erachter aan, want ja.. de politie bellen, daar doen zij niet aan. De eerste aflevering van het seizoen is best amusant maar de paar afleveringen daarna vallen flink tegen – dit vooral omdat er in deze afleveringen mist wat Pretty Little Liars zo vermakelijk maakt… namelijk -A. Pas tijdens de vijfde aflevering van het seizoen krijgen we weer lucht van -A, want ja om de kijkers ervan te overtuigen dat -A weg is blijven ook de kleine segmenten aan het einde van de aflevering uit. In deze segmenten worden meestal dingen laten zien die -A doet, wat vooral voor verwarring zorgt.
 
Het leuke aan Pretty Little Liars is voornamelijk dat je zelf detective kan spelen als je dat wilt, wat uiteindelijk de show nog meer frustrerend maakt. Als het zo’n frustrerende serie is, waarom dan nog kijken? Omdat je toch wilt weten wie zich nou onder de zwarte hoodies verschuilen en in de vijfde aflevering van seizoen vijf lijkt het er toch op dat we daar eindelijk(!!) antwoord op krijgen. Maar ja, Pretty Litte Liars zou Pretty Little Liars niet zijn als deze veronderstellingen onbeantwoord blijven waardoor de kijker blijft gissen. Tijdens vijf seizoenen zijn er zo ongeveer al twintig keer mensen langs gekomen die -A en zijn/haar crew kunnen zijn en elke keer blijkt het toch weer niet zo te zijn met een of ander slap excuus. Doordat bijna alles onbeantwoord blijft is er veel ruimte voor de kijkers om zelf theorieën te bedenken, waaruit blijkt dat de serie veel beter had kunnen zijn als het geschreven werd door de fans. 
 
Alsof er nog niet genoeg personages in de serie zitten krijgen we dit seizoen te maken met een aantal nieuwe personages, waaronder Emily’s zwemvriendin gespeeld door Chloe Bridges. Die, dun dun dun.. uiteindelijk toch niet zo vriendelijk blijkt te zijn. Doordat nieuwe personages in Pretty Little Liars meestal gebruikt worden voor onheil is dit niet zo verrassend meer, in tegendeel juist.. bij elke nieuwe personage die Rosewood binnen komt wordt zo ongeveer verwacht dat ze iemand gaan vermoorden, verraden of helpen met het bedreigen van de levens van de vier Liars. Zoals gezegd weten de Liars niet wat het bellen van de politie is als deze dingen gebeuren en dus blijven ze gebeuren tot het einde van de show.
 
Pretty Little Liars zal uiteindelijk zeven seizoenen krijgen, en je zou haast denken dat de grote vragen nu wel beantwoordt zullen worden, maar Pretty Little Liars kennende zou het best kunnen dat deze vragen pas in het laatste seizoen aan de orde komen. Dit betekend dus dat er nog twee seizoenen komen, inclusief seizoen vijf, waarin deze antwoorden zo lang mogelijk worden uitgerekt. Frusterend? Ja, maar het blijft toch wel amusant.

Alle afleveringen van Pretty Little Liars staan op Netflix en elke week staat er weer een nieuwe aflevering voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *