Eerste indruk: Riverdale

Als er nieuwe mysterieuze tienerseries op komst zijn dan merk ik dat vooral aan mijn Facebook feed. De “OMG!! Is dit de nieuwe PLL/Gossip Girl?” posts kwamen met honderden langs, maar veel aandacht schonk ik ze niet, want eerlijk gezegd.. Word ik daar niet een beetje oud voor? Series als Pretty Little Liars en The Vampire Diaries heb ik na een tijdje opgegeven omdat het me een beetje te veel van het goede (of eerder, het slechte) werd. Ook Gossip Girl heb ik na een tijdje opgegeven. Wie is Gossip Girl? Wie is -A? Wie heeft die vermoord, wie heeft dat gedaan? Na een tijdje beginnen de mysteries te irriteren, want wanneer komen er nou eindelijk antwoorden? Nee, ik was er een beetje klaar mee. Totdat er positieve berichten rondom Riverdale begonnen te verspreiden en als je dan toch niks te doen hebt..

De clickbait artikelen die zich afvragen of Riverdale je nieuwste obsessie gaat worden hadden gelijk, want ook ik ben hooked. Riverdale is een klein dorpje waarin Archie Andrews (K.J Apa) en zijn beste vriendin Betty Cooper (Lili Reinhart) wonen. Buiten de gewoonlijke suburban drama was Riverdale een rustige plek om te wonen, totdat een van de bewoners op mysterieuze verdween tijdens de zomervakantie. Wat er met Jason Blossom is gebeurd op die zomerse dag blijft een mysterie, maar het leven gaat verder. Zo komt er een nieuwe familie in Riverdale wonen die niet door iedereen even vriendelijk wordt onthaalt, maar de dochter, Veronica Lodge (Camila Mendes), weet al snel vrienden te maken met het gouden duo en hoopt haarzelf te hervinden, maar of dat in zo’n klein dorpje gaat lukken..

Behalve dat het verdriet groot was tijdens de eerste aflevering werd er, behalve de dag van de verdwijning zelf, niet veel tijd aan het mysterie besteed en ging het meer over de tieners en hun eigen drama. Maar, gelukkig kwam daar in de tweede aflevering al een einde aan want de serie leert van de fouten van vergelijkbare series en laat al snel weten wie er achter de verdwijning kan zitten. Nou mogen we wel beter weten dan een serie als Riverdale op z’n woord te geloven, maar zelf hoop ik toch dat niet elk aspect van het mysterie té veel uitgemolken wordt, want buiten het mysterie om zijn de personages op zich ook wel interessant om te volgen. En aangezien de serie gebaseerd is op de Archie comics lijkt het mij dat er nog genoeg verhalen zijn om inspiratie uit te halen.

De eerste indruk van Riverdale is zeker positief. De serie heeft de kijkers weten binnen te halen met het mysterie, maar nu moeten ze er nog voor zorgen dat ze geïnteresseerd blijven, want zoals veel andere series al bewezen hebben: een serie kan niet op één mysterie blijven teren. Riverdale mag dan wel een teen mystery zijn, maar zelfs als je niet zo van de tiener series bent is de serie nog aan te raden. Als je fan bent van Pretty Little Liars, Gossip Girl en Desperate Housewives dan zou ik maar snel Netflix aanzetten, want de eerste twee afleveringen zijn nu te zien én elke vrijdag is er een nieuwe aflevering te zien.

2 thoughts on “Eerste indruk: Riverdale”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *