How To Get Away With Murder seizoen 2 – eerste indruk

Het tweede seizoen van How To Get Away With Murder belooft nu al veel goeds.

Let op: deze eerste indruk bevat spoilers van de eerste drie afleveringen van het tweede seizoen en seizoen 1!

How to Get Away With Murder

Na het eerste seizoen van How To Get Away With Murder was het nog maar de vraag hoe de serie verder zou gaan. Tijdens het eerste seizoen werd ons een mysterie voorgeschoteld die ook binnen het seizoen weer werd opgelost. Al snel werd ons door Shonda Rhimes een nieuw mysterie belooft voor in het tweede seizoen, maar dit nieuwe mysterie gaat onze verwachtingen ver te buiten.

Nadat Rebecca in de seizoensfinale van seizoen 1 vermist raakt, alhoewel Annalise (Viola Davis) en Frank (Charlie Weber) de waarheid weten, gaat het dagelijkse leven voor de studenten weer gewoon verder als Annalise’s studenten en stagiaires. Ondanks de tegenslag van Annalise’s persoonlijke leven en alle rechtszaken waarbij zij persoonlijk wordt betrokken weet ze toch een nieuwe zaak aan de haak te slaan. Namelijk een broer en zus die ervan verdacht worden hun adoptieve ouders vermoord te hebben. Met sterke argumenten tegen de twee lijkt de zaak niet te winnen, maar Annalise laat zichzelf hierdoor niet uit het veld slaan. Terwijl dit Annalise’s hoofdzaak lijkt te zijn van het seizoen neemt ze alsnog wat kleinere zaakjes aan, waarmee ze zoals gewoonlijk haar studenten een lesje weet te leren.

How To Get Away With Murder

Behalve de zaken van Annalise gaat het tweede seizoen van How To Get Away With Murder natuurlijk ook over de persoonlijke levens van de studenten, maar ook de vermissing van Rebecca wordt niet vergeten. Wie is EGGS 911? Waar is ze? Maar de belangrijkste vraag wordt al binnen de eerste aflevering beantwoord, namelijk wie heeft Rebecca vermoordt? Nadat deze vraag uit de weg is geruimd blijft er meer tijd en ruimte over voor het nieuwe mysterie die we aan het einde van de eerste aflevering al krijgen voorgeschoteld. Wie is er verantwoordelijk voor de doodbloedende Annalise en waarom? Net zoals in het voorafgaande seizoen krijgen we hier beetje bij beetje antwoord over waardoor de stijl van het eerste seizoen gelukkig wordt behouden.

Doordat we de personages al beter hebben leren kennen en we allemaal ongetwijfeld een favoriet of twee hebben komt dit nieuwe mysterie als een grotere schok dan alle onthullingen van het eerste seizoen bij elkaar. Zelf heb ik zo’n vijf minuten met mijn mond wagenwijd open naar het scherm gestaard na de onthulling van het mysterie van het tweede seizoen, want what the fuck?! Dit gevoel gaat gelukkig niet voorbij hoe meer we over die avond leren kennen, in tegendeel juist, want hoe meer we te weten komen over deze avond, hoe meer vragen er achterblijven.

htgawm

Helaas is het wel zo dat net zoals in het eerste seizoen de persoonlijke levens van de studenten, Annelise en haar collega’s meer op de voorgrond staan dan het mysterie van het seizoen. Al verwacht ik dat dit halverwege het seizoen oftewel hoe dichterbij we bij de desbetreffende avond komen, net als in seizoen 1, zal omslaan totdat we bij de avond zelf zijn beland. Net zoals in het vorige seizoen zijn sommige persoonlijke verhaallijnen iets minder interessant dan de anderen, maar een ding is wel positief veranderd. Zo heeft Asher (Matt McGorry) namelijk ook een doel gekregen in de serie. Omdat Asher nooit betrokken was geraakt bij de moord op Annalise’s man, Sam, werd hij een beetje vergeten en enkel als comic relief gebruikt. Al is hij natuurlijk nog steeds net zo grappig als altijd, dit seizoen lijkt het erop dat hij ook een interessant verhaallijn gaat krijgen, met zelfs een mini-mysterie hierin verwerkt.

How To Get Away With Murder seizoen twee begint spannender en mysterieuzer dan het eerste seizoen en wordt hierdoor hopelijk een nog dollere rit dan het voorgaande seizoen. Een goed begin voor het nieuwe seizoen! Wanneer het tweede seizoen van How To Get Away With Murder in Nederland te zien is is nog niet bekend.

3 thoughts on “How To Get Away With Murder seizoen 2 – eerste indruk”

  1. Moet nog steeds het eerste seizoen zien, maar dat ben ik nog wel van plan…vooral omdat ik gestopt ben met Scandal (werd me te bizar en onrealistisch) lijkt me deze, van dezelfde schrijver, wel een interessante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *