Maandoverzicht: Augustus

De laatste maand van de zomervakantie is begonnen, gelukkig komen er genoeg leuke films uit deze maand om de schoolbanken nog even mee te vergeten.

Fantastic Four

Fantastic Four

Fantastic Four is een nieuwe, eigentijdse verfilming van het langstlopende superheldenteam van Marvel. Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

Fantastic Four draait vanaf 6 augustus in de bioscoop

Dark Places

Dark Places

Libby Day (Charlize Theron) was zeven toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de moorden en levenslang kreeg. Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd ‘The Kill Club’, Libby vijfentwintig jaar later vinden, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de duistere waarheid naar boven…

Dark Places draait vanaf 6 augustus in de bioscoop

Dope

Dope

It’s hard out here for a geek. Malcolm (Shameik Moore) groeit op in The Bottoms, een van de meest ruige buurten van Los Angeles, Californië. Hij houdt van hip-hop uit de jaren negentig, speelt in een punk-rock band en droomt ervan om naar Harvard te gaan. Zijn leven komt op z’n kop te staan wanneer hij samen met zijn twee beste vrienden Diggy (Kiersey Clemons) en Jib (Tony Revolori) naar het verjaardagsfeest gaat van Dom (A$ap Rocky), een drugsdealer uit de buurt. De politie valt het feest binnen en het nerdy trio komt in een bizarre situatie terecht wanneer Dom stiekem drugs verbergt in Malcolms rugzak.

Dope draait vanaf 6 augustus in de bioscoop

Amy

Amy

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Amy draait vanaf 13 augustus in de bioscoop

Ted 2

Ted 2

Seth MacFarlane is terug als schrijver, regisseur en de stem van Ted 2. Het vervolg op de succesvolle komedie van Universal en Media Rights Capital. Met o.a. Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman en Liam Neeson. Het scenario is geschreven door Seth MacFarlane, Alec Sulkin en Wellesley Wild. Geproduceerd door Seth Macfarlane, John Jacobs, Jason Clark en Scott Stuber van Bluegrass Films.

Ted 2 draait vanaf 20 augustus in de bioscoop

Sinister 2

Sinister 2

Na het bloedstollende eerste succes van Sinister, komt plaaggeest Bughuul harder terug dan ooit. Een alleenstaande moeder verhuist samen met haar tweelingzoons naar een landelijke omgeving. Ze hopen daar een nieuw leven op te bouwen, maar al snel merkt ze dat ze niet alleen met zijn drieën zijn.

Sinister 2 draait vanaf 20 augustus in de bioscoop

We Are Your Friends

We Are Your Friends

We Are Your Friends gaat over het vinden van je eigen geluid. Duik onder in de wereld van elektronische muziek en het nachtleven van Hollywood, de scene van de 23-jarige Cole (Zac Efron). Overdag hangt hij met zijn jeugdvrienden maar ’s avonds werkt hij aan die ene track die de wereld zal veroveren. Alles verandert als hij bevriend raakt met de coole James (Wes Bentley), een gevestigde DJ die hem onder zijn hoede neemt. Een nieuwe kans, maar dan ontmoet hij James’ jonge vriendin; de bloedmooie Sophie (Emily Ratajkowski). Cole valt als een blok voor haar. Terwijl hun verboden liefde opbloeit dreigt hij alleen wel belangrijke vrienden te verliezen. Cole moet kiezen tussen liefde, loyaliteit en zijn eigen carrière.

We Are Your Friends draait vanaf 27 augustus in de bioscoop

X + Y

X + Y

De licht autistische tiener Nathan trekt zich na de plotselinge dood van zijn vader terug in zijn eigen wereldje. Anderen houdt hij op afstand, zelfs zijn moeder Julie. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg, het enige dat hij begrijpt is wiskunde. Zijn leraar, Mr. Humphreys, ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Als lid van een team, dat ook nog eens een grote kans heeft de Olympiade te winnen, lijkt Nathans leven voorgoed te veranderen. Maar bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met de aantrekkelijke Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

X + Y draait vanaf 27 augustus in de bioscoop

Trainwreck

trainwreck

Succesvol filmmaker Judd Apatow (The 40-Year Old Virgin, Knocked Up, This is 40) regisseert Trainwreck van Universal Pictures, met in de hoofdrol de up-and-coming comedienne Amy Schumer (Inside Amy Schumer). De komedie, naar een script van Schumer en verder bewerkt samen met Apatow, is geproduceerd door Apatow Productions samen met Barry Mendel (Bridesmaids, This is 40). Verder met o.a. Bill Hader, Brie Larson, Tilda Swinton, Colin Quinn, LeBron James en Vanessa Bayer.

Trainwreck draait vanaf 27 augustus in de bioscoop

American Ultra

American Ultra

Stoners Phoebe (Stewart) en Mike (Eisenberg) leiden een rustig bestaan. Op een dag wordt Mike op zijn werk bij het tankstation overvallen door de politie en komt hij erachter dat hij doelwit is van een regeringsmissie. Het lukt de politie echter niet om hem te pakken, want door onverklaarbare krachten weet hij telkens aan hen te ontsnappen. Deze spannende en hilarische vlucht lijkt verhelderend: Mike herinnert zich weer wie hij echt was…

American Ultra draait vanaf 27 augustus in de bioscoop

Welke films gaan jullie deze maand zeker zien?

6 thoughts on “Maandoverzicht: Augustus”

  1. Ja, gaat een drukke maand worden! Wegens vakantie de helft wat nu draait ook nog niet gezien, zelf Ant-Man niet, dus een hoop in te halen.

    Kijk vooral uit naar Dope en ook benieuwd naar Fantastic Four. Tijdens de Sneak van Pathé Dark Place weken terug al gezien. Leuk, maar niet echt een must see.

    1. Ik denk dat ik er een nog slechtere biosmaand voor je ga maken, want ik zie Aloha niet meer op de Nederlandse releaselijst meer staan! 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *