Marvel Universe LIVE – verslag

Als Loki een magische cosmic cube samenstelt en dreigt de aarde over te nemen is het aan de Avengers om hem te stoppen.

Marvel Universe LIVE is een spectaculaire live-show, maar wel echt bedoelt voor kinderen. Marvel fans zullen ongetwijfeld meer voldoening halen uit een film-marathon dan aan het bezoeken van deze show. Zelf heb ik geen kinderen, maar door het vele aantal kinderen om mij heen merkte ik wel wat werkte voor hen en wat niet. Zo waren de kinderen in de eerste helft van de show nog redelijk onrustig, doordat dit deel vooral bestond uit het opbouwen van het verhaal en er weinig spannende dingen gebeurde. Maar in de tweede helft, waarin de Avengers ten strijd gaan met hun grootste vijanden, leefden ze helemaal op en zaten ze echt in de show.

Dat de dialogen in de show enigszins cheesy te noemen zijn – en niet altijd even goed vertaald zijn uit het Engels – zal bij de kinderen onopgemerkt blijven, terwijl het voor de oudere mensen toch wel voor een gniffeltje zal zorgen. Evenals de overdreven bewegingen tijdens het praten en vechten. Maar voor de kinderen maakt dit natuurlijk niks uit, ze zien hun grote helden (waarnaar de meesten verkleed zijn) op het podium en dat maakt het memorabel genoeg voor hen.

Ondanks dat het als volwassene soms raar overkomt om zo’n show te bekijken, is het wel echt op en top georganiseerd. Van de choreografie tot de acteurs die in een vreemde taal moeten acteren, maar geen steekje laten vallen. Wat de show vooral spectaculair maakt zijn de stunts die de show echt tot leven brengen. Van Spider-Man die over het publiek swingt tot salto’s die gemaakt worden tijdens het motorrijden, je kunt het nog niet zo gek verzinnen of het is wel te vinden in Marvel Universe LIVE.

Zoek je nog een leuk uitje voor jezelf en de kinderen voor dit weekend? Bezoek dan vooral Marvel Universe LIVE. Er zijn nog tickets te verkrijgen via de website!

Snelle feitjes

Waar?: Ahoy, Rotterdam
Wanneer?: 12 en 13 november
Welke helden?: Captain America, Hawkeye, Thor, Iron Man, Spider-Man, Hulk, Wolverine, Black Widow, Captain Marvel, Nick Fury, Storm, Cyclopse, Maria Hill, Sam Wilson
Welke schurken?: Loki, Chitauri, Black Cat, Electro, Green Goblin, Red Skull, HYDRA, A.I.M, Aldrich Killian, Doctor Octopus, Rhino, Lizard, Madame Hydra
Vanaf welke leeftijd?: Marvel Universe LIVE is toegankelijk voor alle leeftijden
Meer info: https://www.marveluniverselive.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *