Mijn top 5: Orange is the New Black personages

Sinds vandaag staat het derde seizoen van Orange is the New Black op Netflix! De serie is natuurlijk een favoriet vanwege de personages, de verhaallijnen en persoonlijkheden zijn zo verschillend dat er voor iedereen wel een favoriet tussen zit.

1. Pornstache Mendez

Pornstache Mendez (Pablo Schreiber), is naast Healy de slechterik van Orange is the New Black maar toch een van mijn favorieten. Er is geen greintje sympathie voor Mendez op te wekken en dat is toch wel de reden waarom ik Mendez geweldig vind. Natuurlijk is wat hij doet niet goed te praten, maar soms kunnen we het niet helpen om de slechterik boven de helden te verkiezen.

2. Crazy Eyes

Crazy Eyes (Uzo Aduba), oftewel Suzanne, was voor mij toch wel één van de redenen waarom het eerste seizoen van Orange is the New Black zo’n groot plezier was om te kijken. De bloeiende romance tussen Suzanne en Piper (die volledig van een kant kwam) was nog leuker om aan te zien dan de meeste romantische komedies. Wat Suzanne zo leuk maakt is dat ze volledig onvoorspelbaar is, zo plast ze de ene keer op de grond en is ze de andere keer Shakespeare uit haar hoofd aan het opdreunen. Gelukkig is ze in alle seizoenen te zien en hoeven we haar geen enkel moment te missen.

3. Nicky Nichols

De sarcasme druipt elke seconde van Nicky (Natasha Lyonne) af, de leukste one-liners komen vanuit Nicky’s hoek waardoor het moeilijk is om haar niet geweldig te vinden. Ook de vriendschap tussen Nicky en Morello is één van mijn favoriete dingen in Orange is the New Black. 

4. John Bennett

Nu dat Matt McGorry ook Asher Millstone in How To Get Away With Murder speelt is het moeilijk om weer over te schakelen naar Matt in de rol van John Bennett. Van een uitbundige grappenmaker naar een goedhartige jongeman die het beste voor heeft met de gevangenen uit Litchfield en dan met name Daya. Het was in het tweede seizoen even slikken, want of ze gesnapt zouden worden was nog maar de vraag. Gelukkig wisten ze het ondanks alle dreigementen geheim te houden en is hij dit seizoen weer terug!

5. Poussey Washington

Poussey (Samira Wiley) viel me eerlijk gezegd pas op in het tweede seizoen. Na haar uitleg van wat liefde voor haar betekend en nadat ze eindelijk een achtergrond verhaal kreeg kroop ze langzamerhand omhoog in mijn top lijstje met favoriete personages. Op het moment ben ik bezig met het derde seizoen van Orange is the New Black en haar personage wordt steeds beter!

Welke personages zijn jullie favoriet en waarom?

5 thoughts on “Mijn top 5: Orange is the New Black personages”

  1. Mijn favoriet is Morello. Ik zag die twist over haar relatie met Christopher niet aankomen. Ook al is ze gevaarlijk en zwaar delusional heb ik toch wel sympathie voor haar.

    1. Ja, dat is ook wel een favoriet van me, die twist was inderdaad verrassend. Wist trouwens niet dat zei Australisch was….onvoorstelbaar….zou zweren dat ze uit New York kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *