Mijn top 7: Favoriete acteurs en actrices

Zo nu en dan laat ik wel eens een steekje vallen over mijn favoriete acteurs en actrices, maar voor deze mannen en vrouwen zou ik zelfs de meest verschrikkelijke films zien.

Natuurlijk zou ik dit ook doen voor de mannen in de top 10: mannelijk eyecandy, maar dat is een ander verhaal en dus sla ik deze mannen dit keer over. Sorry Chris Evans.

Jessica Chastain

Met Jessica Chastain was het liefde op het eerste gezicht toen ze te zien was in The Help. Het hielp een beetje dat ze mijn favoriete personage uit het boek speelde, maar het was voornamelijk door haar acteerkunsten waardoor ik meteen fan werd. Sindsdien heeft ze keer op keer bewezen dat ze een voortreffelijke actrice is en ik wacht elke keer weer met smacht op een film waarin ze speelt. Gelukkig zijn er nog een boel films van haar die ik nog moet zien, dus is er nog genoeg te zien wat betreft Chastain!

Favoriete films met Jessica ChastainThe Help, The Disappearance of Eleanor Rigby (Him & Her)
Films die nog op m’n lijstje staanZero Dark Thirty, A Most Violent Year, The Tree of Life

Michael Fassbender

Michael Fassbender

Michael Fassbender is een acteur die altijd een geweldige performance neerzet. Gelukkig bestaat zijn CV vooral uit het spelen van donkere (en gemene) rollen, want daar straalt hij toch het meeste in. Maar ook de rollen waarin hij een meer ingetogen persoon speelt zet hij voortreffelijk neer, zoals in Shame waarin hij een seksverslaafde speelt. Gelukkig kunnen we de aankomende tijd nog volop van Fassbender genieten, zoals in Macbeth, Assassin’s Creed en Promotheus 2.

Favoriete films met Michael Fassbender12 Years a Slave, Shame
Films die nog op m’n lijstje staanHunger, Frank

Charlize Theron

Eerlijk is eerlijk, net als bij Michael Fassbender zie ik Charlize Theron liever in de wat donkere, gemene rollen. Ze doet het altijd zo goed als de slechterik, denk maar aan Snow White and the Huntsman en Prometheus. Gelukkig zal ze wederom als Ravenna te zien zijn op de prequel van Snow White and the Huntsman, samen met Jessica Chastain en Chris Hemsworth. Voor mij kan die film nu niet meer stuk.

Favoriete films met Charlize TheronYoung Adult, Hancock, The Italian Job
Films die nog op m’n lijstje staanMonster, The Burning Plain

Seth Rogen

Als Seth Rogen lacht, lach ik ook (behalve tijdens Bad Neighbors). Om Zombieland maar te quoten, “This guy has a direct line to my funny bone.” Al heb ik nog niet alle films waarin Seth Rogen te zien is gezien, ik kijk een film toch wel eerder als ik weet dat hij erin zit – wat soms ervoor zorgt dat ik een verschrikkelijk film zie maar Seth Rogen is het waard. Dat hij bijna in elke film dezelfde personage speelt is zowat een feit, maar bij Rogen stoor ik me daar niet aan, waarschijnlijk als een van de weinige.

Favoriete films met Seth RogenThis is the End, 50/50, Pineapple Express
Films die nog op m’n lijstje staanThe Interview, Paul

Emma Stone

Het is jammer dat Emma Stone steeds minder in komedies te zien is, want als komedieactrice vind ik haar toch het beste (en leukste) maar ach, daar krijg je natuurlijk geen Oscarnominaties mee. Ondanks dat haar meer recente films mij niet zo aanspreken en ik ze daardoor nog niet gezien heb zal ik altijd een plekje in m’n hart koesteren voor Stone’s vroegere films. Het is natuurlijk wel te begrijpen dat ze een stapje verder wilt nemen met haar carrière. Gelukkig zal ze in augustus wel weer te zien zijn in een komedie genaamd Aloha.

Favoriete films met Emma Stone: Easy A, Zombieland, Paper Man
Films die nog op m’n lijstje staanMagic in the Moonlight, Birdman (de enige films van Emma zijn die ik nog niet heb gezien!)

Chris Pratt

Over hilarische mannen gesproken.. Chris Pratt was heel lang een acteur die ik steeds in films zag verschijnen waarbij ik dan dacht “hé, daar is die kerel weer!” en toen kreeg hij eindelijk zijn welverdiende hoofdrol in een gigantische film, namelijk Guardians of the Galaxy. Sinds kort ben ik begonnen met Parks and Recreation en weet ik zeker dat ik elke film met Chris Pratt erin wil zien. Helaas staan er nog niet zo veel nieuwe films in de planning, maar hij is eindelijk gepromoveerd van achtergrond acteur naar hoofdrolspeler, dus dat zal wel goed komen! Over een paar maanden kunnen we hem in ieder geval zien in Jurassic World.

Favoriete films met Chris PrattGuardians of the Galaxy, What’s Your Number, Parks and Recreation (serie)
Films die nog op m’n lijstje staanThe Five Year Engagement, The Lego Movie, Moneyball

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo vind ik, zowel op het scherm als persoon zelf, een zeer interessante acteur. Het is maar goed dat The Kids are All Right op zijn pad kwam, anders dan hadden we sommige van zijn betere films niet eens met hem in de rol gezien! Sommige van Ruffalo’s vroegere films zijn een beetje hit or miss, maar de laatste tijd is dat weer helemaal goed gekomen. Zo was hij dit jaar te zien in The Normal Heart waarvoor hij terecht een Golden Globe nominatie kreeg, ook was hij dit jaar genomineerd voor een Oscar dankzij Foxcatcher. Over twee weken zal hij natuurlijk weer als Bruce Banner/The Hulk te zien zijn in Avengers: Age of Ultron en in 2016 is het eindelijk tijd voor Now You See Me 2!

Favoriete films met Mark RuffaloNow You See Me, Begin Again, Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Films die nog op m’n lijstje staanZodiac, Just like Heaven

Wie is jouw favoriete acteur of actrice?

7 thoughts on “Mijn top 7: Favoriete acteurs en actrices”

  1. Dankje! Mocht je ooit nog filmtips nodig hebben dan zou ik zeker een van de films van deze acteurs en actrices aanraden! 😀

   Welke film met Emma Stone vindt jij het leukst? 🙂

 1. Geen Chris Evans?! Voel je je wel goed, Jacq? :p

  Chris Pratt en Emma Stone vind ik ook heel leuk. Ik heb zoveel favoriete acteurs. Ik vind het moeilijk om te kiezen. Sarah Paulson en Joe Anderson staan momenteel wat meer op de voorgrond.

  1. Ik heb m’n excuses aan ‘m aangeboden! 🙁 Haha, ik dacht ik bespaar iedereen maar van Chris Evans, straks worden ze nog Chris Evans-moe en dat wil ik natuurlijk niet op m’n geweten hebben. 😛

   Ik heb juist het omgekeerde probleem, ik heb zoveel acteurs en actrices die ik wel leuk vind, maar om ze nou m’n favoriet te noemen? Net als met films eigenlijk. 😛 Joe Anderson ken ik niet (ik moet nog steeds Across the Universe zien), maar in Sarah Paulson kan ik me wel vinden, goede actrice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *