Mr. Horror's Halloween Horror Show 2015

Er komen deze maand helaas redelijk weinig horrorfilms in de bioscoop, maar dat betekent niet dat je geen horrorfilms in de bioscoop kunt zien deze Halloween! Op 31 oktober is het weer tijd voor Mr. Horror’s Halloween Horror Show. Wat dit precies is? Een heuse horrormarathon op Halloween zelf! Tijdens Mr. Horror’s Halloween Horror Show krijg je horrorfilms te zien die nog niet eerder in de bioscoop te zien zijn. Daarnaast kun je ook verkleed komen, degene met het leukste kostuum kan prijzen winnen! De films die te zien zijn zijn als volgt..

Tales of Halloween

talesofhalloween

Dat het met Halloween niet pluis is, is al bekend sinds John Carpenters gelijknamige horrorklassieker. Maar dat de feestdag vol snoep, lampionnen en creepy kostuums zó veel griezelplezier kon bieden, dat wisten we nog niet. In tien korte films van elk tien minuten, die zich allemaal in dezelfde buitenwijk afspelen, laten de jonge honden van het horrorgenre All Hallows’ Eve ieder op hun eigen manier ontsporen. Met bloederige en hilarisch gevolgen. Wat te denken van een boogeyman die zo dol is op snoepjes dat hij ze zelfs uit je maag rukt? Of kinderen die gaan trick or treaten met kapmessen? Let ook op de vele cameo’s van horroriconen als John Landis, Joe Dante en Stuart Gordon!

The Hallow

thehallow

Wetenschapper Adam is met zijn vrouw Clare en hun baby Finn verhuisd van het drukke Londen naar het Ierse platteland. Hier doet Adam onderzoek naar mogelijkheden om het gebied te ontbossen. Niet iedereen is blij met de bomenkap, vooral niet de mythische monsters die in het bos leven. Adam slaat de waarschuwingen van de plaatselijke bevolking in de wind, wat hem en zijn gezin duur komt te staan. The Hallow bouwt zijn spanning behoedzaam op en gaat dan los met bloederige practical effects en gruwelijk monsterdesign. Daarvoor bracht regisseur Colin Hardy een team samen van specialisten die eerder werkten aan de Harry Potter-films, The Lord of the Rings-trilogie, Prometheus en The World’s End. Het resultaat is pure old school horror!

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

scoutsguide

Scouting, dat is toch iets voor nerds en losers? Wat heb je in godsnaam aan knopen leggen en kamperen? Bij een zombie-apocalyps blijken die survival skills echter heel handig! Met een zelf in elkaar geknutseld aardappelkanon schiet je bijvoorbeeld zombiehoofden tot moes. In deze hilarische horrorkomedie bundelen drie scouts hun krachten met een bloedmooie bad ass cocktailserveerster om de bloeddorstige zombies van zich af te slaan. Het lot van de mensheid hangt af van dit onwaarschijnlijke heldenteam. Als de drie puberende jongens hun hormonen nou ook eens onder controle konden houden…

Cherry Tree

cherrytree

Nadat David Keating (regie) en Brendan McCarthy (scenario) de legendarische horrorstudio Hammer Films nieuw leven inbliezen met het sfeervolle Wake Wood, gingen ze een samenwerking aan met de Nederlandse producenten Jan Doense en Herman Slagter van House of Netherhorror. Het resultaat is een creepy occulte horrorfilm waarin de geest van Clive Barker niet ver weg is. In Cherry Tree komt tienermeisje Faith voor een duivels dilemma te staan. Haar vader is ongeneeslijk ziek, maar haar nieuwe hockeycoach Sissy onthult dat zij aan het hoofd staat van een eeuwenoude heksencultus en biedt een oplossing: zij zal haar vader genezen als Faith voor haar een baby baart. Maar wat willen die heksen met dat kind?

Mr. Horror’s Halloween Horror Show is op verschillende plaatsen mee te maken, let er wel op dat op sommige locaties de marathon op 30 oktober is, in plaats van 31 oktober. Voor meer informatie over Mr. Horror’s Halloween Horror Show en de locaties kun je het beste de website zelf bezoeken. Kaartjes kosten €25,-  per persoon, met een Pathé pas krijg je korting!

3 thoughts on “Mr. Horror's Halloween Horror Show 2015”

  1. Inderdaad wat matige films waarvoor ik niet zo snel naar een dergelijk event zou gaan. Het zou anders zijn als je horrorklassiekers van weleer zou draaien. Hoe cool zou het bijvoorbeeld zijn om dan Halloween op het grote doek te zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *