Netflix Aanraders: High School Films

Vandaag geen lijstje met maar vijf aanraders die op Netflix te vinden zijn, maar hét ultieme lijstje met alle high school films die op Netflix te vinden zijn die je moet zien.

10 Things I Hate About You

10things

10 Things I Hate About You is een verhaal apart qua high school films, want in tegenstelling tot veel films van dit genre zijn de hoofdpersonages geen van beide de meest begeerde student van de school, integendeel juist. Kat Stratford (Julia Stiles) is een grofgebekte dame waar geen enkele jongen naar omkijkt, haar zus is degene waar alle jongens geïnteresseerd in zijn en zo ook Cameron (Joseph Gordon-Levitt) en opperhunk Joey (Andrew Keegan). Beiden zouden graag Bianca mee willen nemen naar een aankomend feest, het enige probleem is dat Bianca pas mag daten als Kat dat ook doet.. En dus huren ze bad boy Patrick Verona (Heath Ledger) in om Kat mee naar het feest te krijgen. Hartstikke voorspelbaar maar wel een geweldige film en een onverwachtse tearjerker.

The Princess Diaries

The Princess Diaries

Mia Thermopolis (Anne Hathaway) is niet de populairste tiener, maar dat vindt ze helemaal niet erg. Integendeel tot de meeste tieners zou Mia prima haar middelbare schooljaren door kunnen komen zonder opgemerkt te worden, maar dat plan valt in duigen als Mia’s oma haar ervan bewust maakt dat zij de erfgenaam is van de troon van Genovia. Al probeert Mia het nieuws dat ze een prinses is een geheim te houden, het duurt niet lang voordat de hele school erover hoort en vrienden wil zijn met Mia in de hoop een graantje mee te kunnen pikken. Terwijl haar medestudenten er alles aan doen om bevriend te raken met Mia moet Mia allerlei dingen leren over het zijn van een koninklijk lid.

Superbad

Super Bad

Superbad gaat over drie tieners die drank proberen te kopen om indruk te maken op de dames, waarvan een Emma Stone is. Om dit te doen heeft Fogell (Christopher Mintz-Plasse) een fake ID gekocht, maar als tijdens het kopen van de drank een overval plaatsvindt en de politie arriveert denken de twee overige tieners, Seth (Jonah Hill) en Evan (Michael Cera), dat Fogell betrapt is en nemen ze de benen. Wat natuurlijk leid naar een hilarische maar rampzalige avond.

Sixteen Candles

Sixteen Candles

Samantha Baker (Molly Ringwald) heeft al een tijd uitgekeken naar haar zestiende verjaardag, hopend dat het haar volwassener maakt in meerdere opzichten. Niet alleen stelt haar lichaam haar teleur op de dag zelf, maar ook haar familie stelt haar teleur als ze allemaal vergeten dat ze jarig is. Terwijl zij een oogje heeft op de meest populaire jongen van de school, heeft de grootste nerd van de school een oogje op haar en probeert hij haar te versieren tijdens het schoolfeest dat plaatsvindt op de avond van haar verjaardag.

Juno

Juno

Nadat Juno (Ellen Page) en Paulie Bleeker (Michael Cera) een verveelde middag besluiten om het samen te doen wacht ze een onaangename verassing op. Juno is namelijk zwanger geraakt en besluit om een familie te zoeken die het kind wilt adopteren. Behalve de zoektocht naar haar kind’s toekomstige familie draait de film ook om Juno’s leven als zwangere tiener en de vooroordelen die daarbij horen. Natuurlijk gaat de film daarnaast ook over de relatie tussen Juno en Paulie.

Grease

grease

Wie kent Grease ondertussen nog niet? Als de brave Sandy (Olivia Newton-John) als nieuweling haar schooljaar begint aan Rydell High wordt ze al snel onder de vleugels genomen door een groepje vrienden die bekend staan als The Pink Ladies en lijkt het schooljaar al goed te beginnen, maar dan komt ze erachter dat haar zomerliefde ook op Rydell High zit. Haar zomerliefde Danny (John Travolta) is echter niet dezelfde Danny als tijdens de vakantie. Om toch de liefde een kans te geven proberen ze beiden om meer als elkaar te worden, maar of dit helemaal volgens plan gaat..

17 Again

17 Again

Mike O’Donnell (Zac Efron/Matthew Perry) had het ooit allemaal, hij was populair, had een mooie vriendin en was een succesvolle basketbalspeler maar dan krijgt hij te horen dat zijn vriendin zwanger is. Om achter zijn vriendin te staan laat hij zijn sportcarrière achterwege en groeit op om vervolgens een rot baan te krijgen. Als alles in duigen valt wenst hij om weer tiener te zijn en wordt hij vervolgens wakker in zijn puberale lichaam, maar nog in dezelfde tijd waardoor hij met zijn kinderen naar school moet gaan wat voor een paar ongemakkelijke situaties zorgt.

Ferris Bueller’s Day Off

Ferris-Bueller

Om onder een toets uit te komen doet Ferris Bueller (Matthew Broderick) alsof hij ziek is. Als hij eenmaal is ziek gemeld begint het avontuur pas en krijgt hij zijn vrienden zover om een dagje van Chicago te gaan genieten terwijl de directeur ervan overtuigd is dat Ferris weer aan het spijbelen is. Om zijn gelijk te krijgen gaat hij op onderzoek uit en probeert hij Ferris op heterdaad te betrappen, maar Ferris is slimmer dan hij laat blijken en laat zich niet zo snel betrappen.

Mean Girls

meangirls

Een van dé klassiekers wat high school films betreft. Mean Girls is dan ook een must voor elke student om te zien, maar Mean Girls is natuurlijk leuk voor alle leeftijden. Dat Mean Girls al tien jaar bestaat is wel te merken aan het feit dat er geen iPhone aan te pas komt. Lekker old school dus. Grool. Mocht je Mean Girls nog niet kennen dan is het toch tijd om er eindelijk aan te beginnen. Mean Girls gaat over Cady (Lindsay Lohan) die net uit Afrika naar Amerika is verhuist. Aangezien zij al die jaren thuis les heeft gekregen is zij niet bekend met de wereld van de middelbare school. Al snel merken de populaire meisjes haar en wordt ze omgebouwd tot een echte ‘plastic’.

Cruel Intentions

cruelintentions

Sebastian Valmont (Ryan Phillipe) staat er om bekend dat hij vrouwen bespeeld, om ze vervolgens gebroken achter te laten. De dochter van zijn psycholoog is geen uitzondering. De enige vrouw waarvan Sebastian weet dat hij haar nooit kan krijgen is zijn stiefzus, Kathryn (Sarah Michelle Gellar), die dezelfde spelletjes speelt als hem. Als er een nieuw meisje op school komt te zitten weet ze een deal met hem te sluiten, als hij Annette (Reese Witherspoon) weet te veroveren dan zal ze eindelijk toegeven tot zijn charmes. Annette staat er echter om bekend om haar artikel waarin ze andere vrouwen laat weten dat ze trots is om maagd te zijn en wil wachten tot ze liefde heeft gevonden. Maar alles gaat niet helemaal als gepland als Sebastian langzamerhand toch verlief begint te worden op Annette.

Bring It On

bringiton

Als de nieuwe cheerleader captain van Rancho Carne High erachter komt dat hun pasjes gestolen zijn van een andere groep moet ze nog voor de kampioenschappen een nieuwe routine weten te verzinnen, terwijl de groep waarvan de pasjes zijn gestolen er alles aan probeert te doen om eindelijk eens de erkenning te krijgen die ze verdienen. Uiteindelijk kan maar een groep er met de trofee en titel vandoor gaan.

17 Filles

17 filles

Zestien meiden besluiten om na de ongeplande zwangerschap van een medestudenten ook zwanger te raken waardoor niet alleen de school op stelten staat, maar de hele stad.

A Cinderella Story

A Cinderella Story

A Cinderella Story vertelt het sprookje van Assepoester opnieuw in een moderne setting. Samantha (Hilary Duff) woont bij haar stiefmoeder en stiefzusters die ze niet kan uitstaan. Terwijl ze alle drie geen reet uitvoeren moet Samantha zwoegen in het restaurant wat ooit van haar vader was. Om te ontsnappen aan de werkelijkheid chat ze met een onbekende genaamd Nomad op het internet, totdat hij eindelijk met haar wil afspreken tijdens het halloweenfeest van hun school. De vonken springen over tussen de twee, maar Samantha moet thuiskomen voordat haar stiefzusters dat doen en vertrekt in een haast, want ze mocht eigenlijk niet naar het feest gaan. En zoals het sprookje gaat verliest ze iets waarmee de prins haar zal opsporen, namelijk haar telefoon.

John Tucker Must Die

John Tucker Must Die

Als nieuweling Kate (Brittany Snow) opmerkt dat John Tucker (Jesse Metcalfe) drie meiden date zonder dat zij het weten besluit ze hen erover in te lichten. Kate zelf is grootgebracht door een alleenstaande moeder en weet wat een pijn players zoals John kunnen veroorzaken en smeed daarom een plan met de drie ex-geliefden van John om wraak te nemen. Alles loopt echter niet geheel volgens plan, vooral niet als Kate zelf verliefd dreigt te worden op John.

G.B.F

G.B.F

In G.B.F (wat staat voor ‘gay best friend’) wordt Tanner (Michael J. Willet, Faking It) onwillig uit de kast getrokken als hij betrapt wordt op het gebruiken van een app om mannen te zoeken. Ondanks dat hij, samen met zijn G.B.F, bezig was met het plannen van zijn coming out en het niet geheel volgens zijn manier is gegaan, opent het flink wat deuren voor Tanner – pun intended. Zo willen de populaire meiden allemaal Tanner als hun beste vriend, waardoor hij meteen als een van de populaire mensen wordt gezien, maar kiest hij voor populariteit of de vrienden die hem leuk vonden voordat hij officieel uit de kast is gekomen? G.B.F is een typische high school film waarin alles over de top is, maar is alsnog goed te genieten.

The Girl Next Door

The Girl Next Door

Als de achttienjarige Matthew (Emile Hirsch) een nieuw buurmeisje krijgt is hij op slag verliefd. Niet alleen is ze bloedmooi maar ze zorgt ook voor een beetje avontuur in zijn leven. Maar dan wordt hij ervan geïnformeerd dat een vriend van hem haar heeft gezien in een pornofilm. Niet wetend wat Matthew met dit nieuws moet doen of hoe hij Danielle (Elisha Cuthbert) nu moet behandelen zet hij zichzelf flink voor schut als de verkeerde keuzes maakt, om het geheel nog erger te maken staat Danielle’s oude producer op de stoep omdat hij haar weer terug het wereldje in wil brengen.

Not Another Teen Movie

Not Another Teen Movie

Voordat er té veel spooffilms uitkwamen was er Not Another Teen Movie die alle tienerfilms van de voorgaande jaren op de hak nam. In Not Another Teen Movie zit elke tiener stereotype op de John Hughes High School. Voor het eindfeest neemt jock Jake (Chris Evans) de uitdaging aan van zijn vriend om nerd Janey (Chyler Leigh) om te toveren tot de prom queen. Natuurlijk is deze rood draad door de film heen een spoof op She’s All That, maar ook andere klassiekers komen langs zoals Clueless, Cruel Intentions en Never Been Kissed.

Twilight

twilight

Nadat Bella Swan (Kristen Stewart) naar Forks verhuisd om bij haar vader te gaan wonen moet ze opnieuw vrienden maken, iets wat haar niet geheel makkelijk afgaat. Al snel wordt ze geaccepteerd en komt ze in een vriendengroep terecht, waarvan genoeg jongens interesse in haar tonen maar Bella heeft een oogje op de koele Edward Cullen (Robert Pattinson). Al houdt hij zijn afstand, het zorgt er niet voor dat ze minder geïnteresseerd is in hem. De aanhouder wint, want na een korte tijd is hij ook verknocht aan haar maar nog niet genoeg om haar over zijn geheimpje te vertellen. Hij is namelijk een vampier.

The Breakfast Club

The Breakfast Club

Behalve dat ze allen op een zaterdag moeten nablijven hebben Andrew, John, Claire, Brian en Allison niks in het gemeen. Ondanks dit feit vermaken ze zich voor negen uur lang toch met elkaar, tot grote ergernis van hun leraar Mr. Vernon die ze de opdracht heeft gegeven om een opstel te schrijven over wie ze zijn. Terwijl ze hun straf uitzitten leren ze kennen meer over elkaar, maar ook over hunzelf.

Freaky Friday

Freaky Friday

Tijdens een ruzie met haar moeder in een Chinees restaurant krijgt Anna (Lindsay Lohan) een gelukskoekje met een spreuk, net als haar moeder. Niet wetend wat het betekend lezen ze het beiden hardop waardoor ze de volgende dag in elkaars lichaam wakker worden. Terwijl Anna deze kans gebruikt om zich lekker uit leven met haar moeders creditcard, gaat haar moeder (Jamie Lee Curtis) naar school als haar dochter. Een leven in elkaars schoenen bevalt toch niet en zo proberen ze alles om het weer ongedaan te krijgen, maar tot die tijd moeten ze voor elkaar spelen zodat de rest van de familie het niet opvalt dat ze niet zichzelf zijn.

3 thoughts on “Netflix Aanraders: High School Films”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *