Netflix Aanraders: Romantische films

Met dit lijstje van 15 romantische films die op Netflix te vinden zijn kom je Valentijnsdag wel door!

Een tijdje terug heb ik nog een lijstje gemaakt met alle (romantische) high school films die je moet zien op Netflix, vandaag een volledig lijstje met alle romantische films die je moet zien. Aangezien Valentijnsdag om de hoek is zal dit lijstje hopelijk goed van pas komen. Alle films die in het andere lijstje staan zullen in dit lijstje niet besproken worden. Het kan zo zijn dat films uit dit of andere Netflix lijstjes na enkele tijd niet meer beschikbaar zijn, helaas heb ik hier geen controle over. Was het maar zo! ūüėČ

Friends with Benefits

friendswithbenefits

Nadat Jamie (Mila Kunis) Dylan (Justin Timberlake) overhaalt om te komen werken in New York raken de twee al snel bevriend. Tijdens hun tijd samen komen ze erachter dat ze beiden wat probleempjes hebben met het behouden van een relatie en komen ze tot de conclusie dat ze gewoon samen het bed moeten delen zonder enige poespas. Maar ja, of ze zich hieraan kunnen houden?

13 Going on 30

13 going on 30

Tijdens haar verjaardagsfeestje besluiten de populaire meiden een prank met Jenna uit te halen. Terwijl zij denkt dat ze seven minutes in heaven gaat beleven met de populairste jongen van de school en tevens haar crush, gaan de meiden ervandoor met alle party snacks en sturen ze Jenna’s beste vriend Matt naar de kast waarin Jenna wacht. Natuurlijk is dit niet wat Jenna verwachte en de twee krijgen slaande ruzie. Uiteindelijk beland ze in de toekomst en komt ze erachter dat haar ex-beste vriend eruit ziet als Mark Ruffalo, waardoor ze niets liever wilt dan haar verjaardagsfeestje overdoen. Tsja, wie niet?

The Sweetest Thing

the sweetest thing

Om hun vriendin over een be√ęindigde relatie heen te helpen nemen Christina (Cameron Diaz) en Courtney (Christina Applegate) Jane (Selma Blair) een gezellig avondje mee uit. Terwijl Courtney nooit serieus op zoek is naar een relatie, en hier ook om bekend staat, lijkt ze toch Mr. Right te hebben gevonden in ene Peter die ze tijdens dit avondje uit tegenkomt. Echter gaat ze niet op haar instinct af en laat ze Peter gaan, maar uit het oog betekend niet uit het hart waardoor haar vriendinnen haar ervan overtuigen om naar zijn broer’s bruiloft te gaan om hem op te sporen.

The Proposal

Margaret Tate (Sandra Bullock) staat bekend als de ijskoningin van haar werkvloer, maar omdat ze de baas is moet iedereen alsnog de grond waarop zij loopt kussen. Zo ook Andrew (Ryan Reynolds), Margaret’s assistent, die tot het uiterste gaat om zijn baas tevreden te houden. Als bekend wordt gemaakt dat Margaret’s visum is verlopen en ze terug moet naar Canada sleept ze Andrew mee in een illegaal plan om in Amerika te mogen blijven door te verkondigen dat de twee gaan trouwen.

Cinderella

CINDERELLA

Wie kent het sprookje inmiddels nog niet? Nadat Ella’s¬†(Lily James)¬†vader¬†overlijdt komt ze te wonen bij haar stiefmoeder en stiefzusters die haar allen als vuil behandelen, toch blijft ze altijd aardig tegen ze. Als bekend wordt gemaakt dat er een royaal bal zal plaatsvinden waarbij iedereen is uitgenodigd schijnt er eindelijk een lichtpuntje aan het einde van Ella’s duistere tunnel. Ondanks alles wat Ella voor haar familie heeft gedaan zorgen ze er voor dat Ella uiteindelijk niet naar het bal kan gaan, tot groot verdriet van Ella. Gelukkig heeft ze nog een¬†fairy godmother¬†waar ze niet van af wist die ervoor zorgt dat Ella toch naar het bal kan gaan. Al ken je het sprookje zo goed, deze versie van¬†Cinderella¬†is het kijken waard, al is het maar vanwege de prachtige kostuums en¬†Game of Thrones’¬†Richard Madden die de rol van de knappe prins op zich neemt.

Water for Elephants

wfe

In Water for Elephants komt Jacob (Robert Pattinson) zonder huis te zitten nadat zijn ouders overlijden in een ongeluk. Vanwege het feit dat hij geen inkomen of onderdak heeft moet hij zijn opleiding vroegtijdig stopzetten en op zoek gaan naar een baan. Al gauw besluit hij om het allemaal achter zit te laten en springt hij op een willekeurige trein, later blijkt dit echter de trein te zijn van een circus en begint hij aan een leven in het circus. Als dierenarts van het circus krijgt hij vaak te maken met hoofdact en vrouw van de circusdirecteur Marlena (Reese Witherspoon), het duurt dan ook niet lang voordat hij als een blok voor de oudere vrouw valt en zichzelf flink in de nesten werkt.

Life As We Know It

life_as_we_know_it02

Na het overlijden van hun beste vrienden krijgen Holly (Katherine Heigl) en Eric (Josh Duhamel) de gezamenlijke voogdij over hun dochtertje, Sophie. Om ervoor te zorgen dat Sophie goed opgroeit moeten zij in het huis wonen van hun overleden vrienden, dit gaat echter niet helemaal volgens plan. Holly en Eric hebben elkaar nooit gemogen nadat hun vrienden ze in het verleden op een catastrofale blind date hebben gestuurd, maar om er voor te zorgen dat Sophie niet in een pleeggezin beland moeten ze toch elkaar proberen te tolereren.

Endless Love

Voor een originele romantische film hoef je Endless Love niet te kijken, want de film kijkt een beetje weg als een jongere en moderne versie van The Notebook. Endless Love gaat over de tieners David (Alex Pettyfer) en Jade (Gabriella Wilde) die na hun diploma-uitreiking elkaar leren kennen en verliefd raken. De ouders van Jade zijn het hier niet mee eens en proberen alles wat ze kunnen om de twee te scheiden. Ondanks dat ze uit verschillende werelden komen houden de twee onvoorwaardelijk van elkaar, maar hoe langer ze samen zijn hoe meer ze de waarheid moeten accepteren dat de zomervakantie niet lang meer duurt. Jade gaat namelijk naar de andere kant van Amerika om te studeren terwijl David thuis blijft om in de garage van zijn vader te werken.

Walk the Line

walktheline

Walk the Line vertelt het verhaal van countrylegende Johnny Cash (Joaquin Phoenix), van zijn jongere dagen op een katoenboerderij tot zijn claim to fame als succesvolle muzikant, waarbij natuurlijk het liefdesverhaal tussen Johnny en June Carter (Reese Witherspoon) niet kan missen. Behalve dat Walk the Line een interessante en tranentrekkende film is, zit er ook flink wat muziek in waarbij alle liedjes worden gezongen door de cast zelf.

The Host

_MG_9623.CR2

The Host is niet helemaal een romantische film, maar het bevat toch wel een flinke dosis romantiek (én een love triangle) waardoor de film toch in dit lijstje beland. The Host speelt zich af in een toekomstig Amerika waarin aliens de wereld hebben overgenomen in de hoop het te redden, toch hebben ze nog een handvol mensen gemist. Eén hiervan is Melanie (Saoirse Ronan) die er alles aandoet om de overname te voorkomen bij haarzelf en haar broertje in de poging de overige overlevenden te vinden.

Across the Universe

Zelf moet ik¬†Across the Universe¬†nog zien, maar dankzij Gwen’s aanraders bij deze een synopsis van de film:¬†De jaren ‚Äô60. De Britse Jude (Jim Sturgess) reist naar America om zijn biologische vader te zoeken. Hij ontmoet daar Max (Joe Anderson) en zijn zusje Lucy (Evan Rachel Wood). Jude en Lucy worden verliefd, maar hun relatie wordt op de proef gesteld wanneer Max wordt uitgezonden naar Vietnam en Lucy besluit om vredesactivist te worden. Across the Universe maakt gebruik van liedjes van The Beatles ‚Äď gezongen door de cast ‚Äď om het verhaal te vertellen.

27 Dresses

27dresses

Jane (Katherine Heigl) Рjaja, Katherine Heigl is de koningin van de romcom Рheeft er altijd van gedroomd om tijdens een magische bruiloft te trouwen met de man van haar dromen.. namelijk haar baas. Echter zit het leven haar al een tijdje tegen, want waarbij ze wel vaak genoeg bij bruiloften te zien is, is dit enkel als bruidsmeisje en waarbij haar baas wel haar familie dreigt te worden is dit niet vanwege haarzelf, maar vanwege haar jongere zusje die plots aan het daten is geslagen met de man van haar dromen. Om aan haar leed toe te voegen is ze ook eens nog haar agenda kwijt geraakt waarin al haar afspraken en aankomende bruiloften staan, gelukkig voor haar vind een cynische schrijver (James Marsden) haar agenda, die na het doorpluizen ervan een bizarre interesse in haar hobby neemt.

How To Lose A Guy in 10 Days

1

Nog voordat Matthew McConaughey een Oscarwinnende acteur was zat hij vooral in veel romantische komedies, zoals je hier al kunt zien. Een hiervan is How to Lose a Guy in 10 Days¬†waarin hij een rol speelt die hem toch wel op het lijf is geschreven, namelijk die van een behoorlijke klootzak. Hij gaat namelijk een weddenschap aan waarbij hij een vrouw voor zich moet laten vallen binnen tien dagen, echter heeft hij het verkeerde slachtoffer gekozen want de vrouw in kwestie is namelijk onderzoek aan het doen voor haar aankomende artikel waarbij ze binnen tien dagen van een man wilt afkomen. En hoe dat afloopt…

Ghosts of Girlfriends Past

ghostsofgirlfriendspast

Weer een film waarin Matthew McConaughey een redelijke klootzak speelt en dit keer wordt hij tijdens een bezoek aan zijn broer’s bruiloft achterna gezeten door de spoken van zijn verleden. Met deze¬†twist op het welbekende kerstverhaal hopen de spoken uit zijn verleden Connor (McConaughey), een welbekende womanizer, een lesje te leren over hoe hij met vrouwen omgaat, maar ook omdat Connor met maar √©√©n reden naar de bruiloft is gekomen, namelijk om zijn broer ervan te overtuigen om niet te trouwen.

Remember Me

De rebellerende Tyler (Robert Pattinson) wordt door zijn vriend uitgedaagd om de dochter van een politieagent aan te spreken, waarna er langzamerhand een romance bloeit tussen Tyler en Ally (Emilie de Ravin). Terwijl het dik aan is tussen de twee spelen er andere dingen, zo nadert de verjaardag van Tyler’s overleden broer en krijgt zijn vader het voor elkaar om zijn jongere zusje keer op keer teleur te stellen door zijn werk over zijn familie te kiezen waardoor er een kloof groeit in de familie. Remember Me is zowel hartverwarmend als hartbrekend.

Voor meer romantische aanraders bekijk ook: willekeurige film aanraders #2, #3, #5 #6, top 6: romcoms voor koppels, top 10: Chris Evans, top 10: Paul Rudd, top 7: Emma Stone, top 7: romantische high school films en de top 5: heetste Zac Efron films!

 Mochten jullie nog aanraders hebben, laat ze dan vooral achter in de reacties!

5 thoughts on “Netflix Aanraders: Romantische films”

  1. Van de hele lijst heb ik slechts 4 titels gezien…toch nog redelijk ūüėČ Maar leuk idee om dat te doen, ik zat ook aan zoiets te denken, maar dan wel een ander genre ūüėČ

  2. Er zitten echt een paar pareltjes tussen, die ik eindeloos kan kijken! En zelfs nog 2 films die ik nog niet heb gezien, yessssss ik weet wat ik aankomende week ga doen ūüėČ

  3. Ik raad de film Love en Blue Lagoon aan. Dit zijn echt twee van mijn aanraders. Ik kan deze films super vaak kijken maar ze vervelen nooit. Hoort zeker in het rijtje thuis!

    Verder is het een leuk rijtje, er staan paar films tussen die ik nog niet ken, en die ik zeker ga kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *