Netflix Aanraders: series #3

Het is al weer een tijdje geleden sinds ik voor het laatst Netflix series aanraadde, maar er staan gelukkig nog genoeg series op Netlflix die het kijken waard zijn!

Gilmore Girls

gilmoregirls

Begin juli was het eindelijk zover, onze gebeden werden gehoord toen alle seizoenen van Gilmore Girls op Netflix verschenen. Het kon natuurlijk ook niet anders nadat het nieuws brak dat er vier anderhalf uur durende Gilmore Girls afleveringen zullen verschijnen op Netflix, maar de vraag bleef toch wel, wanneer komt de rest? Gilmore Girls volgt moeder en dochter Lorelai (Lauren Graham) en Rory Gilmore (Alexis Bledel) tijdens hun dagelijkse leven in het rustige dorpje Stars Hollow. Het leven van het snel pratende duo komt enigszins op de kop te staan als ze een afspraak aangaan met oma Gilmore om elke vrijdag bij de wat bekakte grootouders langs te komen om te dineren. Al gaat de serie nergens over – behalve het leven van de Gilmore Girls – toch wordt je heel makkelijk in de serie gezogen. Gilmore Girls is vooral een aanrader voor fans van Gossip Girl, One Tree Hill en Dawson’s Creek. 

Stranger Things

strangerthings

De afgelopen weken bestond het internet vooral uit veel hype rondom de nieuwste Netflix Original serie: Stranger Things, en ook ik heb mij hierdoor laten verleiden.. Gelukkig maar! Nadat Will Byers vermist raakt begint zijn moeder een hopeloze zoektocht om haar zoon terug te krijgen. Al snel gebeuren er meer vreemde dingen die in verband lijken te zijn met Will’s vermissing en staat het kleine dorpje voor een wel heel vreemd mysterie. Dankzij de 80’s vibes van de serie doet de serie heel erg denken aan films van Stephen Spielberg, terwijl het verhaal zelf zo uit een Stephen King boek zou kunnen komen. Stranger Things zorgt voor een groot mysterie, een sinistere sfeer en goede humor, wat van de serie een instant hit heeft gemaakt.

Sense8

sense8

Sense8 is een serie die ik al een tijdje terug afkeek, maar alsnog niks over had geschreven. Ondanks de negatievere reactie vanuit Gwen heb ik de serie op een verveelde dag toch een kans gegeven, waarna ik het eerste seizoen zo af had gekeken. In Sense8 komt een groepje volwassenen erachter dat ze met elkaar van lichaam kunnen verwisselen. Iets wat tijdens het begin heel onwennig aanvoelt blijkt later handig van pas te komen, doordat ze allen uit andere culturen komen. Naast het verwisselen van lichaam kunnen ze ook met elkaar praten en zien ze elkaar ook, terwijl ze elkaar nog nooit in het echt hebben ontmoet. Maar zoals dat gaat is er altijd wel iemand die mensen met een speciale gave uit de weg willen ruimen, waardoor de acht vreemden elkaar harder nodig hebben dan ooit. Sense8 is echter minder sci-fi als dat het klinkt en gaat dan ook vooral om de personages en de vriendschappen onderling.

Deze keer niet zoveel series als de vorige keren, want ik moet weer eens flink aan de slag met de series die op Netflix te vinden zijn, dus mocht er iemand nog aanraders hebben, laat het me weten!

One thought on “Netflix Aanraders: series #3”

  1. Stranger Things heb ik deze week ook in twee avonden helemaal gekeken, inderdaad een aanrader! Nu ben ik met de Netflix original Between begonnen, die ik tot nu toe (2 afleveringen) ook goed vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *