Netflix aanraders: series #4

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat er iets op Sweet Movies is geplaatst, maar daar gaat verandering in komen! Waar vooral vraag naar is zijn aanraders wat betreft Netflix. Niks is meer ergerlijk dan dat je er helemaal klaar voor zit om te Netflixen, maar dat je eigenlijk geen idee hebt wat je moet kijken. Hopelijk kunnen deze aanraders je inspireren!

Crazy Ex-Girlfriend

Rebecca Bunch (Rachel Bloom) is een succesvolle advocaat, maar toch heeft ze het gevoel dat er iets mist in haar leven. Dan komt ze een jeugdvlam tegen en besluit ze naar de andere kant van Amerika te verhuizen in de hoop gelukkiger te worden. Dat ze denkt dat ze gelukkig kan worden in dezelfde stad als haar ex is natuurlijk pure toeval….

Tot iemand mij aanspoorde om aan Crazy Ex-Girlfriend te beginnen heb ik deze serie vaak overgeslagen in mijn zoektocht naar nieuwe series om te kijken, mocht jij dit ook vaak hebben gedaan dan raad ik je vooral aan om de serie eens een kans te geven. De serie zit boordevol humor, pakkende liedjes en weet alsnog een gevoelige snaar te raken, waardoor het makkelijk is om snel ‘hooked’ te worden aan deze serie. Daarnaast staan er vier seizoenen op Netflix én komt hier elke zaterdag een nieuwe aflevering bij (totdat de serie is afgelopen, want het vierde seizoen is helaas ook het laatste seizoen). Aangezien de trailers voor de serie een beetje ruk zijn, hierbij een liedje uit de serie om je alvast in de sfeer te krijgen.

You

Mocht je het nog niet weten, Netflix heeft er sinds kort een grote hit-serie bij. You was eerst op Lifetime (een Amerikaanse zender) te zien, maar deed het daar niet goed genoeg en werd gecanceld, vervolgens kocht Netflix het op en kreeg de serie eindelijk de erkenning die het verdient (en daarbij ook een tweede seizoen).

You gaat over de jonge Joe Goldberg (Penn Badgley) die al snel geobsedeerd raakt met een klant uit zijn boekenwinkel. Hij doet koste wat het kost om dichterbij haar te komen, inclusief het (cyber)stalken van de arme meid. Je weet wat ze zeggen.. one man’s pain is another person’s gain. Oftewel, wat Beck allemaal meemaakt dankzij Joe zal de nachtmerrie van iedereen zijn, maar het is toch verdomde vermakelijk om naar te kijken. Maak je er maar klaar voor om vaak op het puntje van je stoel te zitten, want dat zal met You wel goed komen. Het gehele eerste seizoen van You staat op Netflix, dus je kunt het in een ruk uitkijken en dan snel je social media verwijderen.

The Good Place

Het laatste wat Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) herinnert is dat er een lading winkelwagentjes naar haar toe rolde voordat ze wakker wordt in het kantoor van ene Michael die beweert dat ze is overleden en naar de hemel is gegaan. Eenmaal daar krijgt ze een soulmate aangewezen en een woning in de hemelse wijk. Het duurt echter niet lang voordat Eleanor realiseert dat ze per ongeluk naar de hemel is gestuurd, want tja.. zo’n goed persoon was ze namelijk niet. Eenmaal daar probeert ze een beter persoon te worden om haar plek uiteindelijk toch te ‘verdienen’, maar haar aanwezigheid lijkt de orde van zaken ietwat te verstoren.

Ook van The Good Place wordt wekelijks (op vrijdag) een nieuwe aflevering op Netflix gezet, met in totaal drie seizoenen om te versmaden. Elke aflevering duurt helaas niet langer dan een half uur, maar zal je ongetwijfeld in deze korte tijd toch aan het lachen maken.

Mocht je deze series al gezien hebben, kijk dan vooral hier voor meer aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *