Netflix Kijktips: Horrorfilms #3

Het is al weer een tijdje geleden sinds horrorfilms die op Netflix staan zijn aangeraden, dus wordt het weer eens tijd!

Bekijk hier deel 1 en 2.

The Cabin in the Woods

Als je me al wat langer volgt dan zal het je wellicht wel zijn opgevallen dat ik een beetje obsessed ben met The Cabin in the Woods. De film is niet alleen van Avengers en Buffy the Vampire Slayer schrijver Joss Whedon, maar we krijgen ook het goddelijke lichaam van Chris Hemsworth (oftewel Thor) te zien. Dit zijn natuurlijk al twee grote pluspunten, maar daar houdt het gelukkig niet bij op. In The Cabin in the Woods wordt het horrorgenre een beetje op de hak genomen. Een groepje vrienden, wat toevallig bestaat uit de grootste horrorclichés, gaat een weekendje erop uit naar het boshutje van Curt’s (Chris Hemsworth) neef. Maarja alleen zijn in een bos is nooit een slim idee in horrorfilms. EDIT: Helaas is Cabin in the Woods niet meer te zien op Netflix.

Child’s Play

Je zult nooit meer hetzelfde naar poppen kijken na Child’s Play. Nadat de ziel van een seriemoordenaar een pop overneemt is niemand veilig meer dankzij de schattige roodharige Chucky. Chucky is inmiddels een horroricoon geworden en dus is het toch wel een must-see zodat je ook weet waarom Chucky een van de meest gevreesde poppen is, zelfs na meer dan 25 jaar! EDIT: Inmiddels is de originele Child’s Play niet meer te zien op Netflix, maar deel 2 en 3 van deze serie wel!

Sharknado 1, 2 & 3

sharknado

Bij horrorfilms is het meestal zo dat ze zo slecht zijn dat het hilarisch is om te zien. Nou is Sharknado niet echt een horrorfilm zoals de anderen in dit lijstje, maar hilarisch om te zien is het wel. Terwijl een tornado over de zee scheurt besluit het ook nog even wat visjes mee te nemen, namelijk gigantische haaien en deze haaien zijn boos. Amerika wordt hierdoor niet geterroriseerd door een gewone tornado, maar een heuse sharknado!

Sinister

Nadat een familie in hun nieuwe huis komt te wonen vindt de vader van de familie Oswalt, en tevens ook de reden waarom ze zijn verhuist, een mysterieuze doos met oude filmpjes hierin. De familie is namelijk zonder te weten verhuist omdat vader Ellison (Ethan Hawke) de moord op de vorige bewoners van het huis wilt onderzoeken om er een boek over te schrijven. Door het bekijken van de filmpjes hoopt hij meer te leren over de vorige bewoners, maar in plaats hiervan vindt hij allemaal homevideo’s waarin families vermoordt worden met allemaal een overeenkomst. Een redelijk creepy kerel genaamd Bughuul oftewel, de boogieman. EDIT: Helaas is Sinister niet meer te zien op Netflix.

Insidious: Chapter 2

De korte omschrijving van Insidious: Chapter 2 op Netflix is als volgt: “Een gezin ziet rare dingen maar het raarste is wat er bij pa naar binnen is gekropen. Haal een mes!” Uh.. ja. Laat deze rare beschrijving vooral de reden zijn dat je Insidious: Chapter 2 gaat kijken. EDIT: Helaas is Insidious Chapter 2 niet meer te zien op Netflix.

 

 

2 thoughts on “Netflix Kijktips: Horrorfilms #3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *