Nieuw op Netflix: oktober 2016

Elke maand komen er nieuwe films en series op Netflix, maar dit weekend is het assortiment flink aangevuld. Tijd dus om een kijkje te nemen naar de films en series die zijn toegevoegd en de interessante titels de aandacht te geven die ze verdienen, want zoals de meesten wel weten spendeer je vaak meer tijd aan het zoeken van een goede film in het assortiment van Netflix dan dat je de film daadwerkelijk kijkt.

Luke Cage

lukecage

Na series over zijn mede-Defenders, Matt Murdock en Jessica Jones, is nu Luke Cage aan de beurt voor zijn solo serie. We hebben al kennis gemaakt met hem en zijn superkrachten tijdens Jessica Jones, maar deze serie vangt aan voordat Jessica in aanraking kwam met deze onbreekbare man, oftewel we krijgen nu zijn oorsprongsverhaal te zien.

The Perks of Being a Wallflower

perks

Dat deze titel op Netflix staat had ik al gelijk via sociale media gedeeld, want het blijft een film die iedereen moet zien. The Perks of Being a Wallflower gaat over de introverte Charlie (Logan Lerman) die na het verlies van zijn beste vriend als eenling door de schoolgangen dwaalt. Al gauw vindt hij een vriend in de oudere Patrick (Ezra Miller) en zijn stiefzus Alex (Emma Watson). Door het bevriend zijn met de oudere schoolgenoten krijgt hij niet alleen een andere blik op het leven, hij bloeit erdoor ook op. Een echte coming-of-age film!

Crazy, Stupid, Love

csl

Behalve dat Crazy, Stupid, Love gewoon een leuke film is, kwamen we tijdens deze film er ook achter dat Emma Stone en Ryan Gosling het ideale on-screen koppel is. Gelukkig was Hollywood het hier ook mee eens, want eind dit jaar zullen ze al in hun derde film samen te zien zijn. Crazy, Stupid, Love gaat over de succesvolle Jacob (Ryan Gosling), een rasechte ladies man, die stumpert Cal (Steve Carell) de ins en outs van vrouwen versieren leert. Maar dan komt Jacob Hannah (Emma Stone) tegen, een koppige dame die weigert om aan zijn charmes toe te geven, maar zodra ze toegeeft blijken de twee perfect voor elkaar.

Our Idiot Brother

my_idiot_brother04

Nadat hippie Ned (Paul Rudd) als goede daad een beetje wiet aan een politieagent wil geven beëindigd hij in de gevangenis. Als hij terugkomt blijkt niet alleen dat zijn vriendin hem vervangen heeft maar ook dat hij nergens meer heeft om te wonen en dus nemen zijn zussen hem in huis. Al snel beginnen ze spijt te krijgen van hun keuze om hem in huis te nemen en proberen ze hem bij elkaar te lozen.

A Walk to Remember

awalktoremember

Nadat een prank verschrikkelijk fout gaat moet Landon Carter (Shane West) allerlei naschoolse activiteiten volgen als straf. Bij de meeste van deze activiteiten komt hij in aanraking met het stereotype “christelijk, aardig meisje” die hem vooral heel vaak met figuurlijke ‘heart eyes’ aankijkt. Als de twee samen in een toneelstuk moeten spelen begint de vriendschap pas echt te bloeien, waarna Landon zich steeds meer distantieert van zijn foute vrienden om tijd door te brengen met Jamie (Mandy Moore). Als ze hem waarschuwt niet verliefd op haar te worden kun je alvast je tissues erbij halen, want dat wordt natuurlijk janken.

It’s Kind of a Funny Story

funnystory

Als de jonge Craig (Keir Gilchrist) kampt met hevige gedachtes besluit hij zichzelf op te laten nemen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Al snel komt hij er achter dat hij het niet zo zwaar heeft als hij in aanraking komt met mensen die al veel langer op de afdeling wonen. Craig moet echter op de afdeling blijven om er zeker van te zijn dat hij niet verward naar huis gaat. Tijdens zijn korte verblijf leert hij niet alleen anderen kennen, maar vooral zichzelf.

Her

HER

In een futuristische wereld waarin men vooral in contact is met hun telefoons komt Theodore (Joaquin Phoenix) in aanraking met een nieuw soort operating system die een persoonlijke touch belooft. Na het een en ander gedownload te hebben en het kiezen van een geslacht voor de OS krijgt Theodore een OS in de vorm van Scarlett Johansson. De eenling wordt al echter snel gehecht aan de vrouwelijke stem in zijn oor, wat een redelijk groot dilemma veroorzaakt. Kan men verliefd worden op een computer en is een relatie te bouwen met enkel een stem?

Nieuwe films die ook een kijkje waard zijn:

  • Prisoners
  • Horrible Bosses
  • Blue Jasmine
  • Get Him to the Greek
  • The Time Traveler’s Wife

One thought on “Nieuw op Netflix: oktober 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *