Pretty Little Liars seizoen 6B – eerste indruk

De Liars zijn terug, maar of we er blij mee zijn..

pll6b

Het lijkt wel alsof we er een eeuwigheid op hebben gewacht, maar Pretty Little Liars is weer terug van weggeweest! Nadat de eerste helft van het zesde seizoen ten einde kwam werd ons al beloofd dat het tweede deel in het teken zal staan van een nieuw mysterie waarbij -A niet te pas zou komen. Tot nu toe is deze belofte waargemaakt, maar of we hier nou zo blij mee moeten zijn?

Op verzoek van Alison zetten de vier Liars hun drukke leven aan de kant om terug te keren naar Rosewood. Tijdens hun trip down memory lane probeert Alison de meiden ervan te overtuigen om nog één laatste leugen voor haar te vertellen. Alison wilt namelijk Charlotte vrijpleiten in de hoop weer een familie te krijgen, maar hiervoor moeten de meiden de rechter vertellen dat ze niet meer bang zijn voor Charlotte. Nadat Alison weer eens haar zin krijgt mag Charlotte naar huis, maar zoals we dat gewend zijn van Pretty Little Liars krijgt niemand een happy ending..

pll6b2

Hoever komt een tiener die net is geslaagd van de middelbare school in vijf jaar? Volgens de schrijvers van Pretty Little Liars kunnen zij zo de volgende Bill Gates worden! Behalve Emily hebben de Liars in vijf jaar zo’n glamoureus leven op kunnen bouwen waardoor alles wat voorheen als ongeloofwaardig werd afgeschilderd nu plots heel haalbaar lijkt te zijn. Privéjets, luxe appartementen in New York, om van Spencer’s baan in Washington nog maar niet te spreken. Aangezien de meeste opleidingen zo’n vier jaar duren is het wel héél knap dat de dames dit binnen een jaar voor elkaar krijgen.

Oké, dat het leven van een twintiger in series veel leuker is dan in het echte leven is natuurlijk niks nieuws. Was het maar zo dat dit mijn enige klacht was, want eigenlijk had Pretty Little Liars gewoon bij seizoen 6A moeten stoppen als het op deze manier verdergaat. Nu is het zo dat toen ik aan deze blogpost begon ik alleen de eerste twee afleveringen had gezien van seizoen 6B, maar inmiddels heb ik ook de derde aflevering gekeken waarin er ein-de-lijk iets gebeurd.

pll6b3

Voel je de “maar..” al aankomen? Deze tweede helft van seizoen zes voelt aan als een herhaling van het eerste seizoen, maar dan met alcohol en rijkdom. We werden iets nieuws beloofd dan -A en krijgen nu een soort van duiveltje voorgeschoteld die wederom de dames gaat lastig vallen en dat terwijl we zeker weten dat seizoen 7 het laatste seizoen zal zijn… of toch niet? Het gaat dus of afgeraffeld worden of we krijgen het gewoon nooit te weten. Misschien in het twintigste seizoen, maar tegen die tijd zal ik allang niet meer aan de buis gekluisterd zijn. Het feit dat ik bij ben met het schema van Netflix – die de afleveringen een week later online hebben staan – zegt al genoeg. Pretty Little Liars 6B is wat mij betreft een grote flop tot nu toe. De lol is er van af en Sara Harvey is zo’n irritant en slecht geacteerd personage dat ik spontaan m’n televisie door het raam wil gooien als zij te zien is, helaas maakt de rest het er niet beter op.

Wat vinden jullie van seizoen 6B tot nu toe?

6 thoughts on “Pretty Little Liars seizoen 6B – eerste indruk”

  1. Ik kan niet anders dan het met je eens zijn… Ik denk dat ik de afleveringen even laat liggen en dan in 1x ga bingen. Want ja, ik ben nou eenmaal aan de serie begonnen en heb er al zoveel tijd in geïnvesteerd.

    1. Haha, ik ben inderdaad ook van plan om het even te laten liggen en dan in 1x af te kijken. Anders is het ook weer zo’n zonde van al die jaren waarin we met grote frustratie naar de serie hebben gekeken! 😛

  2. Ik vind ze nog wel vermakelijk, maar ik raak sowieso niet meer zo gefrustreerd door PLL haha. Waar iedereen maar wilde weten wie A was boeide dat mij eigenlijk niet zoveel, misschien dat de serie juist daarom leuk bleef om te kijken. Toen ze aan het einde van de laatste aflevering weer zo’n ‘A-stukje’ lieten zien had ik overigens wel zoiets van, nee niet weer he… Had gehoopt dat ze iets originelers zouden bedenken voor het laatste 1,5 seizoen, maar ik ben bang van niet

    1. Hah inderdaad, je zou denken dat ze wat geleerd hebben maar nee hoor, ze gaan gewoon weer verder en nu zitten ze meer in de problemen door hun eigen doen dan door die van de “nieuwe -A” :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *