Rondje bioscoopfilms #3

Het is koud en nat buiten, oftewel het perfecte weer om naar de bioscoop te gaan! Vandaar deze zes korte ‘recensies’ over films die nu in de bioscoop te zien zijn, met o.a Deadpool, How To Be Single en Dirty Grandpa.

                                          Deadpool                                          7

DEADPOOL

Inmiddels heb ik Deadpool al meer dan een week geleden voor het eerst gezien, sindsdien heb ik ‘m nog een keer gezien en nog steeds ben ik er niet uit wat ik er nou precies van vond. Als je me al wat langer volgt dan zul je waarschijnlijk wel door hebben gehad dat ik een comicfanaat ben en Deadpool stond dan ook in de top 3 van films waar ik naar uitkeek in 2016. Waren mijn verwachtingen hoog? Uiteraard. Heb ik met tranen in mijn ogen van het lachen naar de film gekeken? Absoluut. Kwam ik helemaal voldaan de zaal uit? Nee.

Qua humor nailed Deadpool het helemaal. De vierde wand wordt gebroken, er is genoeg zelfbewustzijn en het hele superhelden genre wordt op de hak genomen, oftewel alles en meer wat je van een Deadpool film zou verwachten. Het verhaal zelf is echter het tegenovergestelde. Een basis oorsprongsverhaal zoals we die al best vaak hebben gezien. Man krijgt superkrachten, man maakt vijanden en man’s (ex-)vriendin wordt gekidnapt wat tot een heuse strijd uitloopt. Van een film waarin andere films uit het genre in de zeik worden genomen, en daarnaast een personage waarbij letterlijk alles mogelijk is (iets waarvan de marketing meer bewust leek te zijn dan de schrijvers), had ik toch wel meer verwacht van het verhaal waardoor ik enigszins teleurgesteld de zaal verliet. Toch is en blijft Deadpool wel een dikke aanrader, dus gewoon naar de bioscoop gaan!

                                      Dirty Grandpa                                 6.5

UDEP_D30_08618.CR2

Een film waar ik in tegenstelling tot Deadpool helemaal niks van verwachtte was Dirty Grandpa. Via Facebook zag ik al wat buitenlandse recensies langskomen en de conclusie was al snel te stellen: een kut film. Toen ik de film daadwerkelijk zag viel dit toch flink tegen, maar net als bij Deadpool is het verhaal zelf een beetje basic. Na het overlijden van zijn oma – en tevens ook een week voor zijn bruiloft – offert Jason Kelly (Zac Efron) zich op om zijn opa terug naar huis te rijden. Opa Dick Kelly (Robert De Niro) heeft echter andere plannen voor zijn tijd samen met zijn kleinzoon. Hij wil er namelijk het best ervan maken voordat hij uiteindelijk ook de pijp uit gaat, dit door middel van zuipen en neuken.

Misschien heb ik, samen met de hele zaal, gewoon een slecht gevoel voor humor, of misschien was ik wel in een goede bui, maar ik heb genoten van Dirty Grandpa. Het verhaal zelf is natuurlijk niks spectaculairs, maar de lol zat er van begin tot einde in en dat is toch wel het belangrijkste voor een komedie. Ook werkten De Niro en Efron (met z’n goddelijke lijf) prima samen waardoor Dirty Grandpa voor mij een geslaagde film was – al zie ik dat de meeste recensenten het niet met mij eens zijn gebaseerd op de recensies die vandaag online zijn gekomen waar de film met één enkele ster wordt beoordeeld. Ach ja, smaken verschillen.

                                   Hail, Caesar!                                      4.5

De broeder Coen nemen ons terug naar het Hollywood van de jaren ’50 waarin een van de grootste filmsterren plots van de set verdwijnt tijdens het maken van zijn meest recente film.

Zelf heb ik in al mijn jaren nog maar één film van de broeders Coen gezien, namelijk Burn After Reading – die mij prima beviel. Misschien “snap” ik Hail, Caesar! daarom niet, misschien is het gewoon een film die alleen gewaardeerd kan worden door grote film snobs of misschien is het simpelweg gewoon een saaie film die geen spanning, té droge humor en geen interessant verhaal bevat. Het enige pluspuntje – behalve de gigantische sterrencast – aan Hail, Caesar! wat mij betreft is hoe mooi het er allemaal uitziet. De film neemt je écht mee naar Hollywood in de jaren ’50 en zo voelt het ook aan. Maar een werkend geheel is Hail, Caesar! niet. Richting het einde van de film zou je haast vergeten dat Clooney’s personage gekidnapt is omdat er zoveel bijkomt qua personages en verhaallijnen die uiteindelijk niks aan de film toevoegen, behalve natuurlijk het geven van rollen aan A-sterren om publiek te trekken.

                                  How To Be Single                                 3

Nadat Alice’s relatie beëindigd moet ze weer leren hoe ze zich als single zijnde moet gedragen. Gelukkig heeft ze een collega (Rebel Wilson) die haar graag alle ins en outs leert over het single zijn in New York City.

Rebel Wilson, Alison Brie, Leslie Mann, Anders Holm en Damon Wayans Jr. zijn allemaal flink wat hilarische namen die in How To Be Single te zien zijn, maar wie geven ze hoofdrol – en daarbij ook de meeste schermtijd?! DAKOTA JOHNSON. Johnson kennen we natuurlijk uit 50 Shades of Grey en nog voordat de film uit was hoopte ik zó erg dat haar saaie uitstraling gewoon een deel was van die film en geen ander, maar ik heb me mateloos geïrriteerd aan haar middelmatige acteerkunsten tijdens How To Be Single. Nou ligt het lage cijfer voor How To Be Single niet alleen hieraan, de film is – hoe kan het ook anders – voorspelbaar, niet grappig en gewoon saai. Als ik een pluspuntje zou moeten noemen is dat de film het leven als single zijnde wel goed weergeeft, maar daar houdt het ook bij op.

          13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi      8

Nadat er een aanslag wordt gepleegd op een Amerikaanse ambassadeur moet een geheime Amerikaanse dienst de orde proberen te bewaren terwijl ze hun eigen levens op het spel zetten.

Met 2 uur en 24 minuten is 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi een lange zit en met een verhaal dat redelijk op en neer gaat qua spanning wordt het geheel nog langer. Vooral in de eerste helft van de film gebeurt er niet veel en wordt vooral het verhaal opgebouwd en worden de personages geïntroduceerd, maar als het dan ook uiteindelijk begint is de spanning ook wel echt te snijden. Niet alle grappen vallen even goed, maar het zorgt zo af en toe toch wel voor enige luchtigheid in een anders zware film. Hoofdrolspeler John Krasinski, die een van de beveiligers speelt, vangt hoge ogen met zijn rol. Aangezien we hem vooral kennen van The Office en romcoms was het toch wel even spannend of hij zo’n heftige rol op zich kon nemen, maar hij kan het hoor! Toch moet regisseur Michael Bay eens stoppen met overal zijn geliefde lens flares in te stoppen..

                                  The Choice                                           4

Gabby (Teresa Palmer) is aan het water gaan wonen om rustig te kunnen studeren, maar al snel komt ze erachter dat ze een redelijk luidruchtige buurman heeft. De beste man (Benjamin Walker) is niet alleen luidruchtig, maar ook een echte Zuiderse charmeur en probeert al gauw te scoren bij Gabby, niet wetend dat zij een relatie heeft met Clark Ke– uh.. dokter Ryan (Tom Welling). Niet dat dat hem ervan weerhoudt om verder te gaan met flirten.

The Choice bevat voor een Nicholas Sparks verfilming natuurlijk alle kenmerken. Varen op het water, een regenbui, een onmogelijke liefde en een tragische plotwending. Terwijl ik al best makkelijk tranen in mijn ogen krijg tijdens het kijken van een romantische dramafilm bleef dit tijdens The Choice toch uit, wat eigenlijk al genoeg zegt over de film zelf. Vorig jaar was ik nog redelijk enthusiast over The Longest Ridedie ik zelfs tot de top 3 Sparks-verfilmingen verklaarde, maar The Choice komt hier helaas niet eens bij in de buurt, waar het wel bij in de buurt komt is de top 3 Sparks-flops.

5 thoughts on “Rondje bioscoopfilms #3”

 1. Mooi overzichtje, ben erg benieuwd naar de nieuw film van de gebroeders Coen. Deadpool heb ik inmiddels al twee maal gezien. De rest hoef ik niet zo nodig in de bios te kijken.

 2. Mooi overzicht! Deadpool was voor mij echt dé verrassing van de afgelopen maand(en), maar ik ga niet nog een keer naar de bios. Sowieso laat ik de bios iets vaker links liggen, omdat ik het gewoon niet de moeite waard vind om er heen te rijden en een kaartje (of in mijn geval 2 kaartjes) te kopen.

  Ik ben wel heel nieuwsgierig naar Dirty Grandpa, Grimsby en Hail, Caesar!, maar ik wacht wel op de Blu-ray’s 🙂

  Overigens is de liefde voor de films van The Coen Brothers iets wat moet groeien (of niet natuurlijk :)). Burn After Reading is naar mijn mening niet het beste werk van de heren hoewel ik deze erg vermakelijk vond. Een aantal tips waar ik echt van genoten heb: The Big Lebowski (of course), Barton Fink en Miller’s Crossing. Ja, en Fargo natuurlijk 🙂

  1. Dat klinkt heel herkenbaar. Ik merk wel nu dat ik een JT pas heb dat de drempel veel lager ligt om films te gaan zien, maar gelukkig nog steeds niet laag genoeg om sommige films te zien..

   Daar was ik inderdaad al bang voor, maar daarbij komen jouw tips natuurlijk goed van pas dus misschien moet ik er binnenkort toch maar eens aan geloven (al geeft Hail, Caesar! mij niet heel veel motivatie). Ben dan toch wel benieuwd wat jij ervan gaat vinden, maar het klinkt dat ik hierop nog eventjes moet wachten. 😛

 3. The Longest Ride vond ik dan weer erg slecht, dus ik ben benieuwd wat ik van The Choice ga vinden.

  Verder heb ik alleen Deadpool gezien van je lijstje, en wil ik de rest nog wel een keer zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *