Tip: Beauty & The Beast – de musical

In 2007 was Beauty and the Beast – de musical voor het laatst in Nederland te zien, maar gelukkig voor iedereen die het destijds heeft moeten missen komt het welbekende sprookje weer terug op de Nederlandse planken!

b&tb

Wie kent het Disney sprookje inmiddels nog niet? Nadat Belle’s vader vermist raakt gaat zij naar hem opzoek om vervolgens erachter te komen dat hij gevangen wordt gehouden door een afschuwelijk beest. Uiteindelijk sluit ze een deal met het beest, zij wil namelijk de plaats van haar vader innemen. Het beest accepteert, al is het enkel in de hoop dat zij de liefde van zijn leven kan zijn. Hij was namelijk niet altijd een beest, maar werd door een heks omgetoverd tot een afschuwelijk monster om hem een lesje te leren nadat hij haar – vermomd als een lelijk oud vrouwtje – weigerde in huis te nemen. Het enige wat de spreuk kan verbreken is als hij van iemand leert te houden en dat zij, ondanks zijn gruwelijke vertoning, ook van hem leert te houden. Maar na die lange tijd is het niet enkel zijn uiterlijk meer die monsterlijk is, ook qua innerlijk is hij flink verbittert en wie kan er nou houden van een beest?

b&tb1

Dit keer schitteren o.a Anouk Maas (Belle), Edwin Jonkers (Beest) en Freek Bartels (Gaston) in de hoofdrollen van Beauty & The Beast. Vanaf 3 december is Beauty & The Beast te zien in het AFAS Circustheater, hier kun je de prijzen en tijden zien waarop de musical te zien is. Op 13 december is de officiële première, waardoor je van 3 tot 12 december kunt genieten van gruwelijke kortingen tijdens de try-outs van de musical. Inmiddels zijn deze kaarten al bijna uitverkocht, dus mocht je nog tijdens de try-outs van de musical willen genieten dan moet je er snel bij zijn!

Zelf heb ik mijn kaartje al een flinke tijd in bezit en kan ik niet wachten tot volgende week wanneer ik deze musical eindelijk te zien krijg. Sinds de eerste run met o.a Chantal Jansen en Carlo Boszhard wachtte ik met smacht op de dag dat de musical weer in Nederland te zien zou zijn. Helaas was ik destijds te jong om zelf een kaartje te kunnen bemachtigen, dus liet ik deze kans natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Uiteraard zal er ook een verslag van de musical online komen zodra ik geweest ben!

Gaan jullie naar Beauty & The Beast?

4 thoughts on “Tip: Beauty & The Beast – de musical”

  1. Eigenlijk wil ik hier ook echt naar toe, maar Scheveningen ligt nou niet bepaald om de hoek. Dat vind ik altijd zo vervelend – ik ga dan ook bijna alleen naar musicals die gewoon door het land touren. Maar, de cast is wel echt geweldig. Hmm. Maar, alvast heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *