Tip: Sneak Preview

Tijdens een Sneak Preview krijg je een verrassende film voorgeschoteld.

JT Hilversum

Ik heb een redelijk lange tijd een Pathé Unlimited abonnement gehad, maar omdat ik niet in de buurt van een Pathé woonde had ik nog nooit eerder een sneak preview bezocht. Bij Pathé Arena zijn de sneak previews namelijk op dinsdagavond om 21:00, en om rond elf uur nog 45 minuten naar huis te gaan met de trein? Nee dankje. Gelukkig woon ik zo’n vijf minuten van een JT bioscoop vandaan en is de JT enkele maanden geleden met een JT movie pass naar buiten gekomen. Sindsdien bezoek ik wekelijks vol moed op een goede film de sneak preview op zondag om 20.30.

Tijdens een sneak preview krijg je een film te zien die nog niet in de bioscoop is te zien. Soms is de film een week van te voren te zien, soms een paar weken. Het blijft dus een grote verrassing! Wat wel zeker is aan films die je te zien krijgt tijdens een sneak preview is dat dit geen grote blockbusters zijn. Verwacht dus niet dat je bijvoorbeeld de nieuwste Star Wars te zien krijgt, maar laat dit je ook niet tegenhouden om naar de sneak preview te gaan. Zo krijg je namelijk films te zien waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou gaan. Omdat je natuurlijk niet weet naar welke film je gaat zijn de prijzen van het kaartje ook wat lager. Bij Pathé betaal je €8,50 voor een kaartje en bij JT betaal je enkel €7,-, al kun je ervoor kiezen om een VIP kaartje te kopen voor €9,- waarbij je een Bavaria bier van 0.5l erbij krijgt.

Sneak Preview bij JT

Zoals gezegd ben ik enkel naar de sneak previews bij de JT geweest en dit bevalt me wel. Van te voren krijg je een quiz met vragen gerelateerd aan de films die de aankomende donderdag in de bioscoop verschijnen. Ik dacht dat dit een eitje zou zijn, maar pfoe, wat kiezen ze daar pittige vragen. In de pauze komt er uiteindelijk een winnaar uit, die een klein prijzenpakketje mee naar huis neemt (met o.a een vrijkaart voor de volgende sneak). Met een JT movie pass is de sneak preview natuurlijk gratis (net als dat de sneak preview bij de Pathé met een Unlimited Card gratis is), waardoor de drempel al weer wat lager ligt om de bioscoop te verlaten als de film je niet bevalt. Het is dan ook al gauw te merken of een film het publiek ligt of niet. Soms stroomt de zaal al leeg voor de pauze, al heb ik het nog maar een keer meegemaakt dat een groot aantal mensen de film verlaat.

Hierbij nog een paar makkelijke bulletpoints over de sneak previews bij de Pathé en de JT:

Pathé 

 • Elke dinsdag om 21.00 (Pathé Arena – tijden kunnen verschillen bij andere bioscopen)
 • Gratis voor abonnees, anders €8,50
 • Website

JT bioscoop

 • Elke zondag om 20.30
 • Quiz vooraf (incl. prijzen)
 • Gratis voor abonnees, anders €7,-
 • Website

Gaan jullie al naar Sneak Previews?

5 thoughts on “Tip: Sneak Preview”

 1. Wij bezoeken er wel eens 1 bij LantarenVenster in Rotterdam. Die zijn op maandagavond om half tien. Net als jij moet in dan nog met de trein naar huis, dus voor mij vaak een rede om niet te gaan. Tenzij ik met de auto ben, dan ben ik toch wat mobieler. Altijd leuk om je te laten verrassen.

 2. Lijkt me wel leuk, maar voor mij is de tijd ook niet handig. Ik ga naar Pathé in R’dam en daar draait de sneak ook om 21.00 op dinsdag. Niet relaxt als ik de volgende dag weer vroeg op moet voor werk.

  1. Al moet ik om 6 uur beginnen (4:30 mijn bed uit), dat houd me niet tegen. Maar dit zegt diegene die nu op 1000 films staat sinds 2-6-2011 met een Pathe Card.

 3. Ik heb al jaren een Pathe kaart en woon relatief dichtbij de bioscopen, maar ben er nog nooit naar toe geweest. Simpelweg omdat je niet weet wat er speelt en ik het niet zo’n groot voordeel vindt om een film een paar dagen eerder gezien te hebben.

  1. In mijn ervaring zit er in de meeste gevallen een week tussen. Zo heb ik bijvoorbeeld net Burnt gezien bij de Sneak, die pas 26 november in de bioscoop komt. Maar ik snap wel dat niet iedereen van de verrassingen is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *