Top 5: Halloween films

Sommige films moet je gewoon op Halloween kijken, dit zijn er vijf.

Triangle

Iedereen heeft een andere voorkeur als het om Halloween films gaat. Je kunt een horrorfilm willen kijken omdat het een klassieker is, omdat deze eng is, omdat het verhaal goed lijkt of gewoon omdat het een B-film is en omdat slechte horrorfilms ook meteen komedies zijn. Deze lijst bevat een beetje van alles.

Halloween

Een avondje Halloween vieren is natuurlijk niks zonder één van de vele Halloween films. In totaal zijn er tien Halloween films, inclusief de remakes. Natuurlijk is en blijft de eerste Halloween film het beste, maar er zijn in ieder geval genoeg films om een marathon mee te houden. Na de moord op zijn familie wordt Michael Myers een flinke tijd in een instituut vast gehouden, maar als hij op een dag ontsnapt en terugkeert naar zijn geboorteplaats is niemand meer veilig.

The Human Centipede

The Human Centipede is niet eng maar vooral heel erg vies. Het is dan ook bijna gegarandeerd gruwelen als The Human Centipede (1 en/of 2) opstaat. In de eerste Human Centipede film worden drie mensen door een gestoorde chirurg gedrogeerd en vervolgens aan elkaar genaaid.. Hoe? Met hun mond aan de voorgangers kont. Mocht dat nog niet genoeg zijn dan is er The Human Centipede 2 waarin een fan van de eerste film ook zijn menselijke centipede wilt maken, maar dan met 12 mensen. Helaas is deel drie nog niet uit, maar die komt er wel met wel 500(!) mensen die aan elkaar genaaid zijn en Eric Roberts zal daar een van zijn.

The Exorcist

Net zoals veel andere klassiekers heeft ook The Exorcist een waslijst aan remakes, toch blijft het origineel de betere versie. Er zullen weinig mensen zijn die niet weten waar The Exorcist over gaat, namelijk over de exorcisme van een meisje. Of je nou het origineel of een van de remakes kijkt, het verhaal blijft in de meeste gevallen hetzelfde.

Triangle

Triangle is een film die, helaas, nog niet helemaal bekend is bij het grote publiek terwijl het een van de betere mysterieuze horrorfilms is. Na een onverwachtse storm tijdens een vaartocht komen o.a Jess (Melissa George) en Victor (Liam Hemsworth) een mysterieus schip tegen. Omdat hun boot gesneuveld is kiezen zij ervoor om aan boord te gaan van dit schip. Dit schip is mysterieuzer dan zij dachten want er is niemand aan boord en toch worden ze aangevallen. Hoe dan?

Scream

Er zijn horrorfilms die je niet kijkt voor de schrik, maar voor de leuk. De meeste mensen zullen wel weten hoe Scream afloopt en wie de dader is, maar voor degene die het niet weten is Scream alsnog een geweldig mysterie met een onverwachtse uitkomst. Een gemaskerde moordenaar heeft het gemunt op de tieners in Woodsboro, maar vooral Sidney Prescott heeft deze moordenaar in het vizier. Terwijl hij het dorpje op stelten zet laat hij niet alleen lijken achter maar ook memorabele quotes zoals “What’s your favorite scary movie?”.

Wat is jouw Halloween must-see?

One thought on “Top 5: Halloween films”

  1. Scream is mijn favoriete film dus die kan ik elke feestdag wel kijken :p Triangle vond ik ook een verrassend goede film! En inderdaad, The Human Centipede is vooral heel erg vies. :s

    Ik denk dat ik deze Halloween voor The Collector en de sequel The Collection ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *