Top 5: Verschrikkelijke verjaardagen

Over twee dagen ben ik jarig en word ik super oud, oftewel 24, vandaar deze top 5 met verschrikkelijke verjaardagen in films.

Iedereen komt het wel bekend voor dat een verjaardag eens niet gaat zoals je gehoopt had. Vergeten (belangrijke) mensen je verjaardag, komen er minder gasten dan verwacht of wordt de stapel met gekregen sokken alsmaar hoger? Geef jezelf dan een oppeppertje met deze verschrikkelijke verjaardagen in films. Ze zeggen niet voor niets “someone’s pain is someone else’s gain”..

Charlie and the Chocolate Factory

Wie kent het verhaal van Charlie nog niet? Voor zijn verjaardag legt Charlie’s familie al hun geld bij elkaar zodat Charlie een reep chocola kan kopen. Iets daarvoor is bekend gemaakt dat er vijf gouden tickets verstopt zijn in de Willy Wonka chocolade repen. Net als elk kind hoopt Charlie vurig dat er een gouden ticket in zijn reep verstopt is. Helaas is dit niet het geval en Charlie’s teleurstelling is groot, maar hij heeft gelukkig nog wel een chocoladereep die hem helpt op te fleuren.

13 Going on 30

Tijdens haar verjaardagsfeestje besluiten de populaire meiden een prank met Jenna uit te halen. Terwijl zij denkt dat ze seven minutes in heaven gaat beleven met de populairste jongen van de school en tevens haar crush, gaan de meiden ervandoor met alle party snacks en sturen ze Jenna’s beste vriend Matt naar de kast waarin Jenna wacht. Natuurlijk is dit niet wat Jenna verwachte en de twee krijgen slaande ruzie. Uiteindelijk beland ze in de toekomst en komt ze erachter dat haar ex-beste vriend eruit ziet als Mark Ruffalo, waardoor ze niets liever wilt dan haar verjaardagsfeestje overdoen. Tsja, wie niet?

Sixteen Candles

In Sixteen Candles gebeurd toch wel het ergste wat kan gebeuren als je jarig bent, namelijk dat iedereen je verjaardag vergeet omdat er iets belangrijker gaat gebeuren de volgende dag. Gelukkig bevat Sam’s leven meer vernederende momenten en zou je haast vergeten dat iedereen haar verjaardag is vergeten.

Sleeping Beauty | Maleficent

De dag waarop je zestien wordt is voor veel meiden één van de vele hoogtepunten in hun leven. Bij Aurora was het ook een memorabele dag. Niet vanwege het ouder worden maar omdat ze in een eeuwige slaap verkeerde op die dag. Ook in Maleficent kan Aurora haar lot niet ontkomen. Uit de hele lijst is dit toch wel de meest vervelende manier om je verjaardag te vieren. Doe mij dan maar de sokken als cadeau in plaats van een spinnewiel.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Voordat Harry de legendarische woorden “yer a wizard, ‘Arry” te horen kreeg waren de dagen rondom zijn verjaardag toch behoorlijk kut. Behalve dat zijn oom de enige brief die hij ooit ontving van hem afpakte, gingen ze ook nog op “vakantie” naar een onbewoond eiland om ervoor te zorgen dat Harry geen een brief te lezen kreeg. Daarnaast wist Harry al dat zijn verjaardag niet gevierd zou worden en dus waren de vooruitzichten redelijk grauw totdat Hagrid het hutje binnenviel. Kreeg hij eindelijk een taart en goed nieuws, eet zijn neef zijn taart ook nog op.

Bonus: Breaking Bad

Breaking Bad kon haast niet missen, ondanks dat het een lijstje met films is. Nadat zijn familie hem niet meer moet en Hank erachter is gekomen wie Walter is slaat hij op de vlucht. Alsof dit nog niet erg genoeg is, is het ook nog zijn verjaardag en het einde van de show. Wie deze aflevering heeft gezien weet wat er gebeurd tijdens deze aflevering, waardoor je weet dat Walter’s verjaardag behalve de bovengenoemde redenen behoorlijk klote is.

8 thoughts on “Top 5: Verschrikkelijke verjaardagen”

    1. Thanks! Haha, ik zat er aan te denken maar ik kon eerlijk gezegd geen enkele verjaardag van Buffy voor de geest halen. 😛 Tenzij de koffietafel op haar verjaardag stuk ging, want dat is het enige wat me nu te boven schiet.

  1. Hahaha, je wordt inderdaad “superoud”. Zelf tik ik dit jaar de 40 aan, dus je moet het in perspectief zien 😉

    Moet toegeven dat ik eigenlijk alleen de eerste film gezien heb. Harry Potter heb ik nooit uitgekeken. Sixteen Candles is er wel eentje waar ik benieuwd naar ben (ook al is het waarschijnlijk een film die niet helemaal in m’n straatje past).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *