Aankomende horrorfilms – 2016

Welke horrorfilms kunnen we verwachten? Je ziet het hier.

Ook 2016 zit weer boordevol aankomende horrorfilms! Om de zoveel tijd wordt deze lijst geupdate en bijgewerkt. Ook is het natuurlijk nog niet te gokken welke onaangekondigde horrorfilms te zien zullen zijn in Nederland, films met een asterisk (*) bevatten de Amerikaanse release datum, zodra er een Nederlandse datum bekend is zal dit gewijzigd worden.

Sneekweek – 21 januari

Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten – 3 meiden, 3 jongens – die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie…

The Boy – 21 januari

De Amerikaanse Greta neemt een baan aan als nanny in een Engels landhuis om op de achtjarige Brahms te letten. Wanneer ze aankomt, ontdekt ze dat Brahms helemaal geen jongetje is, maar een levensechte porseleinen pop. Bij het vertrek van de ‘ouders’ krijgt ze een strikte lijst met regels voor de opvoeding van Brahms. Al snel begint Greta deze regels te verwaarlozen en beetje bij beetje raakt ze er van overtuigd dat Brahms toch geen gewone pop is…

31 – 23 januari*

In deze nieuwe Rob Zombie film moet een groepje ‘carnies’ (mensen die bij het circus werken) 12 uur te zien overleven in een industrieterrein terwijl ze geterroriseerd worden door een handvol clowns.

Goosebumps – 11 februari

Goosebumps, oftewel Kippenvel, wie kent het niet? Vroeger kwamen natuurlijk allerlei Goosebumps verhalen op de televisie, maar de film gaat anders worden. Nadat de monsters uit de boeken van R.L. Stein los komen te lopen in Greendale, Maryland proberen een aantal kinderen het ongedaan te maken.

Pride and Prejudice and Zombies – 11 februari

Het klassieke verhaal van Jane Austen over verwarde relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in de 19e eeuw in Engeland krijgt te maken met een uitbraak van zombies.

10 Cloverfield Lane – 10 maart

Het ziet er naar uit dat 10 Cloverfield Lane een soort van vervolg gaat worden op de succesvolle horrorfilm Cloverfield uit 2008. In 10 Cloverfield Lane wordt Michelle (Mary Elizabeth Winstead) wakker in een schuilkelder nadat zij in een auto-ongeluk heeft gezeten. De man die haar gered heeft beweert dat de buitenwereld onbewoonbaar is geworden na een kernaanval, maar zoals het gezegde gaat.. “curiosity killed the cat.”

The Forest – 17 maart

Op zoek haar naar vermiste tweelingzus vertrekt Sara (Natalie Dormer) naar Japan. Ze komt uit bij Aokigahara, een Japans woud wat bekend staat als een plek waar mensen naar toe gaan om zelfmoord te plegen. Doordat de zielen van deze mensen het woud niet kunnen verlaten is het een gevaarlijke plek om rond te dwalen.. Laat dat nou net zijn wat Sara gaat doen.

Victor Frankenstein – 17 maart(?)

James McAvoy en Daniel Radcliffe spelen de hoofdrollen in een dynamische en spannende twist op een legendarisch verhaal. De radicale wetenschapper Victor Frankenstein (James McAvoy) en zijn even zo briljante protégé Igor Strausman (Daniel Radcliffe) delen een nobele visie op het helpen van de mensheid door middel van onderzoek naar onsterfelijkheid. Maar de experimenten van Victor gaan te ver en zijn obsessie heeft gruwelijke gevolgen. Igor is de enige die Victor, inmiddels op het randje van krankzinnigheid, nog kan beschermen voor zichzelf en voor zijn monsterlijke creatie.

 

Amityville: The Awakening – 15 april*

Amityville: The Awakening zou eigenlijk vorig jaar al uitkomen in Amerika, maar is net als veel horrorfilms uitgesteld. In Amityville: The Awakening verhuist een gezin in het bekende Amityville huis zonder te weten wat hier voorafgaand aan hun verhuizing is gebeurt.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist – 9 juni

The Conjuring 2 vertelt een nieuw angstaanjagend waargebeurd verhaal uit de dossiers van Ed en Lorraine Warren. Oscar genomineerde Vera Farmiga en Patrick Wilson keren terug in de rollen van het paranormaal onderzoekerskoppel. Ze reizen af naar Noord Londen, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten.

The Purge 3: Election Year – 7 juli

The Purge: Election Year is het nieuwe angstaanjagende en gruwelijke hoofdstuk over de jaarlijkse ‘Purge’ (Zuivering), in het leven geroepen door de ‘New Founding Fathers of America’. Twaalf uur lang zijn opnieuw alle misdaden in de Verenigde Staten toegestaan. Dit jaar begint echter ook een anti-Purge movement, onder leiding van senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell). Al zijn er wat Amerikanen met haar eens, er zijn ook flink wat mensen die het niet met haar eens zijn, waardoor de Purge van dit jaar een flinke nachtmerrie zal zijn. Gelukkig krijgt ze de beste bescherming mogelijk, dankzij Leo Barnes (Frank Grillo).

Lights Out – 21 juli

Van producent James Wan (regisseur The Conjuring) komt een verhaal over een onbekende angst die schuilt in het donker. Toen Rebecca (Teresa Palmer) haar ouderlijk huis verliet, verwachtte zij ook haar angsten uit haar kindertijd achter te laten. Tijdens haar jeugd was ze nooit helemaal zeker wat wel en wat niet echt was, zodra de lichten uit gingen.. Nu ervaart haar kleine broertje Martin (Gabriel Bateman), dezelfde onverklaarbare en huiveringwekkende gebeurtenissen, welke haar vaak wakker hebben gehouden. Een angstaanjagende entiteit met een mysterieuze connectie met haar moeder Sophie (Maria Bello), duikt opnieuw op. Maar deze keer, naarmate Rebecca dichter bij de waarheid komt, valt niet langer te ontkennen dat al hun levens in gevaar zijn zodra de lichten uit gaan.

Blair Witch – 15 september

Een groep studenten trekt naar de bossen van Black Hill in Maryland om de mysterieuze verdwijning van de zus van James te onderzoeken. Velen geloven dat haar verdwijning verband houdt met de legende van de Blair Witch. De groep begint hoopvol aan de zoektocht met de hulp van lokale gidsen, maar zodra de nacht valt in het donkere en onvoorspelbare bos voelt de groep een dreigende aanwezigheid. Langzaam aan beseffen ze dat de legende maar al te echt is en veel onheilspellender dan ze ooit hadden kunnen denken.

Don’t Breathe – 29 september

Als een groepje vrienden inbreekt bij een rijke blinde man denken ze dat het een makkelijke klus gaat worden. De man zelf heeft echter een bijzondere manier om met inbrekers om te gaan. Namelijk door ze op te sluiten in zijn wereld, een duistere wereld.. Zijn kelder.

Prooi – 13 oktober

Na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin net buiten Amsterdam, roept de politie de hulp in van Artis-dierenarts Lizzy (Sophie van Winden). Zij ziet direct wat de bloederige verminkingen moet hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Niemand gelooft haar en pas na een bloedbad in het Vondelpark stemmen de autoriteiten in met haar plan om de Britse jager Jack (Mark Frost) in te zetten. Lizzy’s vriend Dave (Julian Looman) heeft zijn bedenkingen vanwege het amoureuze verleden van Jack en Lizzy. Maar ook hij moet toegeven dat Jack hun beste kans is om meer bloedvergieten in de straten van Amsterdam te voorkomen. De jacht is geopend…

Ouija: The Origin of Evil – 27 oktober

Na het (bioscoop)succes van Ouija kon een nieuwe film in de reeks natuurlijk niet uitblijven.

Rings – 10 november

Samara is weer terug!

 

Naar welke films kijk jij uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *