Wat kun je verwachten op Dutch Comic Con 2016?

Het moge duidelijk zijn, ik heb er zin in! Eind maart, 26 & 27, is het weer tijd voor Dutch Comic Con. Vorig jaar was het al geweldig, met enige opmerkingen, maar dit jaar wordt het nóg groter en hopelijk daardoor ook veel leuker. Het concept van nerdy conventies is nog redelijk nieuw in Nederland, vooral op zo’n grote schaal, maar gelukkig is het concept aangeslagen en komen er steeds meer conventies om te bezoeken. Mocht je nou wel naar Dutch Comic con (willen) gaan, maar nog geen idee te hebben van wat je hier kunt vinden, lees dan vooral verder.

Een con-wat?

Als ik aan conventies denk, dan zie ik oude mannen in pakken voor me die allemaal gaan luisteren naar een speech van een of andere succesvolle tandarts, of in welke carrière ze zich ook bevinden. De conventies die nu zo populair zijn in Nederland hebben hier gelukkig hélemaal niets mee te maken. De zogenaamde ‘comic cons’ zijn namelijk een plek waar liefhebbers van films, series, strips, games en alles in die trant verzamelen. Vooral bij de kleinere conventies kun je het verschil merken, zoals bij bijvoorbeeld Imagicon. In plaats van een jaarbeurs vol met kraampjes, eetgelegenheden en gasten, betreft het daar over een conventiezaal waar het vooral om de gezelschap en de gemeenschappelijke interesses gaat, net als de cosplays. Wat ik zojuist benoemde is dan ook wat je kunt verwachten bij een grotere conventie, maar dat is natuurlijk niet alles.

Geek heaven

Er zijn veel redenen om een conventie, en Dutch Comic Con, te bezoeken, van de gasten tot de spectaculaire extra’s, maar voor mij zijn vooral de standees (oftewel marktkraampjes) de reden om naar een comic con te gaan. Strips, beeldjes, Funko Pops!, games, boeken, t-shirts, noem het maar op en je zult het er vinden. De raarste en meest unieke merchandise zul je haast op zo’n dagje comic con vinden. Veel van deze dingen zou je natuurlijk ook online kunnen kopen, maar wie houdt er nou niet van om met tassen vol leuke merchandise naar huis te gaan? Daarnaast voorkom je miskopen door het in het echt te kunnen zien én hoef je geen dagen of weken te wachten voordat het op je deurmat ligt! Win-win.

Behalve dat je er kunt shoppen is er nog veel meer te beleven, zo kun je games spelen, maar ook je nerdy liefde vereeuwigen met een tattoo. Ook kun je op de foto met Kylo Ren uit Star Wars: The Force Awakens (helaas zit Adam Driver niet in het pak dit keer). Aan de kinderen is ook gedacht, want tijdens Dutch Comic Con is er ook een kids corner, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden voor de kinderen. Op paaszondag kunnen ze zelfs opzoek naar gouden eieren en hiermee prijzen winnen. Behalve dat er in de kids corner een bioscoopje is, is er ook een grotere bioscoopzaal waarbij je bijvoorbeeld de eerste aflevering exclusief kunt kijken van de aankomende hitserie Outcast!

Gasten

Ook komen er tijdens Dutch Comic Con 2016 gasten, waarmee we op de foto kunnen of waarvan we een handtekening kunnen verzamelen. Zo kunnen we qua acteurs o.a Anthony Carrigan (The Flash/Gotham), Billy Dee Williams (Star Wars), Ernie Hudson (Ghostbusters), Eugene Simon (Game of Thrones) en Seth Gilliam (Teen Wolf/The Walking Dead) verwachten. Maar er komen ook schrijvers, kunstenaars en bands. Ook is er bij het hoekje van The American Book Center een Speakers Corner te verwachten waarbij verschillende auteurs aan het woord gaan over verschillende interessante onderwerpen.

Cosplay

DSC_0146

Vooral mensen die nog niet bekend zijn met het concept van een comic con zullen hun ogen uitkijken, want zijn ze nou in Disneyland beland of wat? Iets wat veel mensen verbaasd is hoeveel mensen er verkleed rondlopen tijdens een conventie. Van de subtielere pakjes tot een complete uitrusting, je zult het allemaal tegenkomen tijdens een comic con. Zelf vind ik het altijd geweldig om te zien (en vastleggen) hoe de cosplayers erbij lopen, want hoeveel tijd daaraan is besteed is toch bewonderenswaardig! Het voelt haast overbodig om dit te moeten zeggen, maar don’t be an asshole! Deze mensen hebben uren aan hun kostuums gewerkt, als je ze op de foto wilt leggen, vraag het dan vooral én raak de kostuums en elk onderdeel ervan niet ongevraagd aan!

Praktische informatie

  • Dutch Comic Con 2016 is op 26 én 27 maart
  • Online kaarten voor zaterdag 26 maart zijn uitverkocht, maar je kunt nog tickets bij de deur kopen
  • Dagtickets kosten €20,-, weekendtickets kosten €35,-
  • Tickets om met een acteur op de foto te gaan moet je via de website kopen
  • Dutch Comic Con 2016 wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht

Bekijk ook: Dutch Comic Con 2015 – verslag

Gaan jullie naar Dutch Comic Con dit jaar?

7 thoughts on “Wat kun je verwachten op Dutch Comic Con 2016?”

  1. Ik heb een weekendticket, maar twijfel nog gezien ik geen slaapplaats in de buurt heb en het heen en weer rijden best een gedoe is (woon in Friesland :p). Dus ik ga sowieso de zaterdag en maybe ook zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *